SEGRE

TRAGÈDIA EMERGÈNCIES

Almenys 79 morts en els grans incendis de Califòrnia

Continua havent-hi més de 1.200 persones desaparegudes || Trump visita la zona i critica la gestió de les autoritats

El president Donald Trump va visitar dissabte la zona de Camp Fire.

El president Donald Trump va visitar dissabte la zona de Camp Fire.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de morts a causa dels incendis produïts a Califòrnia ha augmentat fins a les 79 persones, mentre que més de 1.200 encara continuen desaparegudes, segons l’últim balanç fet per les autoritats. El més letal i destructiu dels incendis és el de Camp Fire, situat al comtat de Butte, a la zona nord de Califòrnia, que va matar almenys 63 persones i va arrasar la localitat de Paradise. El nombre de persones desaparegudes va augmentar fins a un total de 1.276, malgrat que les autoritats van trobar desenes de persones que es trobaven perdudes als voltants del focus a Camp Fire. Als morts i desapareguts cal afegir almenys 145 afectats per norovirus, una malaltia gastrointestinal declarada en quatre refugis, i que va provocar que almenys 25 persones hagin hagut de ser hospitalitzades.

Per la seua part, l’incendi de Hill, que es va desencadenar dijous passat al sud de Califòrnia poques hores després que un tiroteig massiu deixés 12 morts en un bar proper, estava totalment controlat, segons les autoritats. El president nord-americà, Donald Trump, va visitar dissabte les zones més afectades per l’incendi i es va reunir amb el personal que treballa en l’extinció i en el suport als desplaçats, però va tornar a criticar les autoritats per la gestió dels focs. “Ningú no va pensar que això podia passar. Hem de dur a terme treballs de manteniment. Treballarem amb grups mediambientals. Tothom ha vist la llum. Crec que avancem tots en el mateix sentit”, va indicar el president.

Els focs han devastat ja gairebé 100.000 hectàrees i han obligat a evacuar més de 270.000 persones

Els focs han devastat gairebé 100.000 hectàrees i també han obligat a evacuar poblacions senceres: hi ha 272.000 evacuats a tot l’estat. Les classes estan suspeses al nord de Califòrnia a causa de la mala qualitat de l’aire pel fum. Alguns dels focs podrien haver estat provocats.

tracking