SEGRE

El TS denega l'enèsima petició de llibertat de l'exconseller Forn

L'exconseller Joaquim Forn.

El TS denega l'enèsima petició de llibertat de l'exconseller FornEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala Penal ha denegat l’enèsima petició de llibertat de l’exconseller Joaquim Forn en considerar que no aporta "cap element nou" als ja exposats a les anteriors sol·licituds denegades. En una interlocutòria, la sala que jutjarà els fets assenyala que les al·legacions de la defensa respecte del risc de reiteració delictiva i el perill de fuga "són una recapitulació de les formulades en anteriors peticions" de llibertat "sense que revelin cap element nou" que pogués modificar els esmentats riscos. Precisament el ponent d’aquesta interlocutòria ha estat el president del tribunal que jutjarà els fets, Manuel Marchena, que haurà de deixar el seu lloc en cas de ser elegit president del CGPJ, com així recull l’acord entre PP i PSOE.

En el seu escrit davant del Suprem, Forn -l’última petició de llibertat del qual va ser denegada el passat 12 de setembre- fa un recorregut sobre els arguments que ha utilitzat per sol·licitar la seua llibertat en les nombroses ocasions en què ha demanat la seua excarceració. Aquesta vegada, Forn al·lega la connexió entre la causa que jutjarà el Tribunal Suprem i la que segueix l’Audiència Nacional contra responsables del Departament d’Interior de la Generalitat i dels Mossos d’Esquadra, entre ells el major Josep Lluís Trapero.

L’exconseller d’Interior sol·licita les mateixes mesures cautelars d’aquests acusats, que es troben en llibertat amb mesures cautelars i "han patit una restricció mínima a la seua llibertat". I argumenta que la presó preventiva "només té cabuda quan altres mesures menys costoses es mostren ineficaces i ha d’extingir-se quan no sigui idònia per al compliment de les seues finalitats". Però els magistrats indiquen que l’esmentat argument, emparat en les vicissituds d’un altre procediment judicial diferent i sense connexió processal amb el que se segueix al Suprem, manca de virtualitat per deixar sense efecte la mesura cautelar acordada en el seu moment.

tracking