SEGRE

TEMPS EMERGÈNCIES

El temporal fueteja les comarques de Girona i obliga a desallotjar veïns i tallar carreteres

Les pluges deixen fins a 200 litres per metre quadrat i els Bombers efectuen més de 338 serveis || Evacuen preventivament els inquilins de cases i els usuaris d’una residència a Figueres

El riu Segre al seu pas per la ciutat de Lleida aquest dijous al matí.

El temporal deixa més de 80 litres de pluja i mig metre de neu nova al PirineuMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques de Girona van ser ahir les més afectades pel temporal de pluja, que va obligar a tallar carreteres i desallotjar alguns veïns com a mesura preventiva. A Navata, a l’Alt Empordà, es van acumular 200,3 litres per metre quadrat en tot just dos dies, amb altres registres destacats com els 145 litres de la Bisbal d’Empordà. Els Bombers de la Generalitat van atendre 338 serveis, dels quals 274 van ser a la província de Girona. Alt i Baix Empordà, Gironès i la Selva van ser les comarques més afectades. Un total de 25 trams de carreteres es van veure afectats, 16 dels quals han estat tallats, la qual cosa no va impedir que una quinzena de conductors imprudents intentessin passar per vies tancades per la pluja, com en el cas d’un jove que es va quedar atrapat dins del seu vehicle en una riera de Caldes de Malavella. El conseller d’Interior, Miquel Buch, va lamentar aquestes actituds que va qualificar d’“irresponsables” i va demanar “màxima prudència” als conductors. “Quan hi ha un accés tancat és per la pròpia seguretat. Que ningú no vulgui ser més que ningú, i exigim que es faci cas a les línies de seguretat”, va afegir Buch.

Precisament, el desbordament del riu Manol va obligar els Bombers de la Generalitat a evacuar ahir durant la tarda una vintena de veïns de Vilatenim, nucli del municipi de Figueres, després que les plantes baixes de les cases es veiessin cobertes per més d’un metre d’altura d’aigua.

També van ser desallotjades preventivament vint-i-una persones amb discapacitat d’una residència d’aquesta mateixa localitat al trobar-se en una zona inundable. Per una altra banda, els Bombers també van rescatar tres persones que al matí van sortir a nadar a Sitges i es van haver de refugiar en unes roques com a conseqüència del mal estat del mar i també del fort onatge.

Desallotjats a Tenerife i problemes a Huelva i Màlaga El fort temporal també va afectar part d’Espanya. D’aquesta manera, a la costa nord de Tenerife va provocar danys importants en algunes infraestructures, locals i habitatges de Tacoronte i Garachico, que va obligar a desallotjar diversos veïns de diferents plantes d’un edifici a Mesa de Mar (vegeu la imatge de la dreta). Per seguretat, es va limitar l’accés a 67 vivendes d’aquest mateix edifici, algunes de danyades a causa de l’impacte de les ones, així com zones comunes i locals d’aquest immoble. Al sud de la Península, la ruta marítima entre els ports de Ceuta i Algesires (Cadis) va recuperar la normalitat ahir al migdia després que les primeres sortides del dia dels vaixells d’alta velocitat s’haguessin de suspendre pel mal temps.

tracking