SEGRE

Gairebé 1.000 desapareguts i 77 morts pels incendis a Califòrnia

El foc va començar el passat 8 de novembre i ha engolit per complet la localitat de Paradise, de 26.000 habitants, i destruït més de 13.000 edificis

Gairebé 1.000 desapareguts i 77 morts pels incendis a Califòrnia

Gairebé 1.000 desapareguts i 77 morts pels incendis a CalifòrniaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats del comtat de Butte (Califòrnia), on crema el gegantí incendi batejat com "Camp Fire", han rebaixat a 993 el nombre de desapareguts com a conseqüència del desastre, mentre que la xifra de morts es manté en 77, informen avui mitjans locals. L’oficina de l’agutzil del comtat va actualitzar la xifra de desapareguts a última hora de diumenge per situar-la en 993, la qual cosa suposa 283 persones menys que els 1.276 de què s’havia informat dissabte.

Les autoritats no van aclarir els motius que han portat a rebaixar la dada, però en els últims dies han insistit que les estimacions poden variar a mesura que els agents recopilen i contrasten tota la informació derivada de les trucades i correus electrònics que van denunciar la desaparició d’algú. "Aquesta és una llista dinàmica. Fluctuarà a dalt i a baix cada dia", va dir als periodistes l’agutzil del comtat de Butte, Kory Honea, segons el diari Los Angeles Times. Honea va admetre divendres passat que algunes de les persones en la llista podien figurar dos vegades, mentre que d’altres podien estar fora de perill i no saber que algú els estava buscant.

L’incendi batejat com "Camp Fire" va començar el passat 8 de novembre i ha engolit per complet la localitat de Paradise, de 26.000 habitants, i destruït més de 13.000 edificis. Fins a la nit de diumenge, els bombers havien aconseguit contenir les flames en un 65%.

Els bombers, que en les últimes hores han vist com el fort vent els dificultava les tasques d’extinció, confien en les prediccions del Servei Nacional de Meteorologia, segons les quals dimecres arribaran les primeres pluges a una zona extremadament seca que no ha vist ploure des de fa mesos. Els meteoròlegs estan "gairebé segurs" que aquell dia hi haurà precipitacions al comtat de Butte, on es desenvolupa l’incendi, encara que no en una quantitat suficient com perquè hi hagi risc de despreniments de terres a la zona arrasada pel foc.

L’aigua també alleujaria la situació en gran part de la resta de l’estat, que des de fa dies es troba en alerta roja per la mala qualitat de l’aire, ja que el fum es desplaça centenars de quilòmetres fins assolir àrees molt poblades com Sacramento, la capital de l’estat, i la badia de San Francisco.

tracking