SEGRE

Un mort i 49 ferits en descarrilar un tren de Rodalies a Vacarisses

Al tren viatjaven 133 persones

Una persona ha mort i altres cinc han resultat ferides

Descarrila un tren de Rodalies a VacarissesBombers de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El descarrilament a primera hora d’aquest matí d’un tren de Rodalies a Vacarisses (Barcelona) ha causat la mort d’una persona i 49 ferits, majoritàriament lleus, segons l’últim balanç de Protecció Civil. L’accident ha ocorregut cap a les 06.15 hores, quan un despreniment de terres ha afectat quatre dels sis vagons d’un tren de la línia R4 que cobria el trajecte entre Manresa i Sant Vicenç de Calders i que en aquell moment circulava entre les estacions de Vacarisses i Vacarisses-Torreblanca.

Segons Protecció Civil, al tren viatjaven 131 persones, 86 de les quals han resultat il·leses i han estat traslladades a l’estació de Terrassa i al pavelló poliesportiu de Vacarisses, on es troba un equip de psicòlegs per atendre els afectats i les seues famílies.

Dels 49 ferits, cinc pateixen ferides de diversa consideració i han estat evacuats a un centre hospitalari, per avaluar el seu estat, un d’ells a l’hospital Althaia. A més, una desena de ferits lleus han estat evacuats als hospitals Parc Taulí de Sabadell, Mútua de Terrassa i als ambulatoris d’urgències de Manresa, Sant Félix.

Onze ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) s’han traslladat al lloc del sinistre per atendre els ferits i evacuar-los a centres sanitaris.

A conseqüència de l’accident, s’ha tallat a ambdós sentits de circulació l’autopista C-58 a Vacarisses per facilitar el treball dels serveis d’emergència. Trànsit està desviant la circulació cap a l’autopista C-16, que ha aixecat els peatges en aquest punt, i ha informat que hi ha retencions a la C-55, als Túnels de Vallvidrera i a la C-58, d’entrada i sortida de Barcelona.

El sinistre també afecta la circulació de la línia de tren R12 entre Lleida i Barcelona. El servei està interromput entre Terrassa i Manresa.

Els familiars dels viatgers afectats pel descarrilament del tren de la R4 a Vacarisses poden informar-se trucant al telèfon 012. Així ho ha indicat Protecció Civil de la Generalitat, que canalitza la informació a través del Centre Superior de coordinació i Informació (Cecat).

tracking