SEGRE

El Govern apunta a les pluges com a causa del despreniment previ a l'accident a Vacarisses

La zona en la qual s’ha produït el sinistre estava mallada amb una xarxa de contenció

Una persona ha mort i altres cinc han resultat ferides

IMATGES. Descarrilament d'un tren de Rodalies a VacarissesBombers de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, ha apuntat a la pluja com a possible causa del despreniment que ha provocat aquest dimecres un descarrilament de tren amb una víctima mortal a Vacarisses. Aragonès s’ha traslladat al Poliesportiu de la localitat, on s’ha instal·lat un dels centres d’atenció psicològica a les víctimes de l’accident, així com als familiars i gent pròxima. "El sentit comú i les evidències indiquen que el despreniment s’hauria originat per la pluja, s’haurà de fer un peritatge i investigar per determinar les causes exactes, però tot indica que és qüestió de les pluges", ha afegit.

Cap a les 06.15 hores d’avui un despreniment de terres ha afectat quatre dels sis vagons d’un tren de la línia R4 de Rodalies que cobria el trajecte entre Manresa i Sant Vicenç de Calders i que en aquells moments circulava entre les estacions de Vacarisses i Vacarisses Torreblanca, amb 131 persones a bord.

Una persona ha mort, 44 han resultat ferides de diversa consideració, majoritàriament lleus, i 86 han resultat il·leses a conseqüència del descarrilament del tren.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha assenyalat també aquest matí que la zona en la qual s’ha produït el despreniment estava mallada amb una xarxa de contenció, "però pel que sembla aquests dies de pluges han fet que no aguantés aquesta malla". Renfe i Foment han obert una investigació per determinar les causes del despreniment i la Generalitat ha enviat a la zona membres de l’Institut Cartogràfic i Geològic per investigar el despreniment sobre el terreny. Fins al lloc de l’accident també s’han desplaçat el president de la Genetalitat, Quim Torra; la delegada del Govern, Teresa Cunillera; el delegat del Govern de la Generalitat, Juli Fernàndez, i els consellers d’Interior i de Territori, Miquel Buch i Damià Calvet, respectivament.

tracking