SEGRE

El jutge Marchena renuncia a presidir el Suprem i el Poder Judicial

El jutge Manuel Marchena

El jutge Marchena renuncia a presidir el Poder JudicialEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Sala Penal del Suprem, Manuel Marchena, ha renunciat a ser candidat per presidir aquest Tribunal i el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), una decisió amb què reivindica la seua independència, segons ha anunciat en un comunicat. Manuel Marchena era el candidat pactat per PSOE i PP per presidir el Tribunal Suprem i el CGPJ i la seua renúncia significa que continuarà presidint la Sala que jutjarà els investigats pel procés d’independència de Catalunya.

En el seu comunicat Marchena explica que es veu obligat a fer unes precisions davant de "les notícies divulgades en els últims dies" sobre la seua "hipotètica designació com a president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial". "Mai no he concebut l’exercici de la funció jurisdiccional com un instrument al servei d’una o una altra opció política per controlar el desenllaç d’un procés penal", comença assenyalant. Afegeix que la seua trajectòria com a magistrat "ha estat sempre presidida per la independència com a pressupost de legitimitat de qualsevol decisió jurisdiccional".

"L’examen de les resolucions que durant aquests anys he dictat com a magistrat del Tribunal Suprem -de forma essencial com a president de la Sala d’Admissió de les causes contra aforats- és la millor mostra que mai no he actuat condicionant l’aplicació del dret a l’opció política del querellat o denunciat", agrega. I conclou: "Per tot això avanço públicament la meua decidida voluntat de no ser inclòs, per al cas que així fos considerat, entre els candidats al lloc|parada de president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial".

tracking