SEGRE

PANORAMA

El Parlament fa el primer pas per investir a distància Puigdemont

Activa la comissió per reformar el reglament || El Tribunal de Comptes inicia el procés per multar el líder de JxCat i el seu Govern amb dos milions per l’1-O

alt

VÍDEO. Puigdemont diu que "l'Estat en el seu conjunt" continua actuant amb "venjança"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament va fer ahir el primer pas per tornar a intentar la investidura a distància de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Amb aquest objectiu, es va constituir la comissió del reglament i la ponència redactora, en la qual participen tots els partits amb representació, a fi de proposar canvis en la norma que regeix el funcionament intern de la Cambra. En aquest sentit, el diputat de JxCat Albert Batet va subratllar que “el nostre objectiu en aquesta ponència és un i molt clar, respecte a la democràcia, a la sobirania del Parlament i al que voten els ciutadans a les eleccions”.

Per la seua part, la portaveu d’ERC, la lleidatana Marta Vilalta, va explicar que la seua formació fa front a aquest procés de reforma com una oportunitat per “modernitzar” el reglament i introduir l’ús de vies telemàtiques al Parlament. Igualment, va afirmar que en el dia d’avui existeixen “situacions de repressió i injustícia” que s’han d’afrontar a través de canvis al reglament. Al contrari, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va instar el president del Govern central, Pedro Sánchez, que no deixi “abandonats” els “demòcrates” davant del nou intent de l’independentisme de restituir Puigdemont a la presidència.

Els comuns sospesen recolzar els pressupostos catalans si eliminen els “privilegis fiscals”

En un altre ordre de coses, el fiscal del Tribunal de Comptes, Miguel Ángel Torres, ja ha posat en marxa el procediment per sancionar amb una multa de dos milions d’euros el líder de JxCat i els membres del seu Govern per presumpta malversació en relació amb l’1-O.

D’altra banda, Illa també va carregar contra ERC i el PDeCAT per negar-se a votar a favor dels pressupostos de l’Estat a Madrid. “Els pressupostos generals contemplen 2.200 milions més per a Catalunya, no s’entén que el vot no sigui favorable”, va manifestar. En paral·lel, el president del PDeCAT, David Bonvehí, va reiterar que el seu no als comptes socialistes és “definitiu” (vegeu més informació a la pàgina següent). Per la seua banda, el portaveu de CatComú, Joan Mena, va deixar oberta la porta a votar a favor dels pressupostos de la Generalitat encara que els independentistes s’oposin als de l’Estat al Congrés. En aquest sentit, Mena va explicar que, per sumar el vot dels seus diputats al dels parlamentaris de JxCat i ERC, seria necessari que els pressupostos de Torra abordessin una reforma “fiscal i financera” que eliminés “privilegis fiscals”.

El PSC no recolza comptes d’un Govern sobiranista El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, va avançar ahir que no donarà suport als pressupostos d’un Govern “que es declara independentista”. “No podem col·laborar amb un Govern que té per objectiu la independència”, va subratllar Illa. En aquest sentit, va instar l’Executiu de Quim Torra a buscar suports en l’independentisme per tirar endavant els comptes catalans. “Tenen setanta diputats”, va recordar.

tracking