SEGRE

POLÍTICA

Tardà diu feixista a Rivera a la tribuna del Congrés

Per cridar-los "colpistes" el líder de Ciudadanos

Tardà diu feixista a Rivera a la tribuna del Congrés

Tardà diu feixista a Rivera a la tribuna del CongrésEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d’ERC, Joan Tardá, ha dit feixista al líder de Cs, Albert Rivera, durant el debat d’una moció del grup taronja per exigir el Govern que aclareixi ja si pensa o no indultar els presos del procés si són condemnats.

Ho ha dit després que Rivera, una vegada més, hagi qualificat de colpistes a qui van declarar la independència de Catalunya i ha utilitzat aquesta paraula, ha explicat Tardà, "amb profunda tristesa" perquè aquest tipus de qualificatius, segons ell, no haurien de tenir cabuda en una societat democràtica.

Si bé creu que Rivera és un feixista, ha precisat que els seus votants no ho són i pensa que tampoc la major part dels diputats de Ciudadanos.

Amb un to molt dur, que li ha retret el vicepresident primer del Congrés, Ignacio Prendes, el portaveu d’ERC ha explicat que fins ara "ha intentat no creuar el Rubicón", però que ja no podia aguantar més.

No podia, ha dit, en nom dels milers de militants del seu partit i dels milers de catalans i espanyols afusellats i torturats per "criminals colpistes".

Per això, ha advertit Tardà que a partir d’avui, quan es compleixen 43 anys de la mort de "la bèstia decrèpita", en al·lusió al dictador Franco, cada vegada que Cs els digui colpistes ell contraatacarà dient-los feixistes.

tracking