SEGRE

VÍDEO. Rufián, expulsat del ple del Congrés per una picabaralla amb Josep Borrell

La resta de diputats d’ERC han abandonat també l’hemicicle

El portaveu d'ERC, Gabriel Rufián.

Rufián, expulsat del ple del Congrés després d'una picabaralla amb Josep BorrellEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, ha estat expulsat aquest dimecres del ple del Congrés per la presidenta de la Cambra Baixa, Ana Pastor, després de ser cridat a l’ordre per tres vegades en protagonitzar una dura picabaralla amb el ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell.

Entre altres coses, Rufián ha dit "feixista" a Borrell i s’ha aixecat de l’escó en diverses ocasions per interrompre la intervenció del ministre. Després de ser expulsat per Pastor, la resta de diputats d’ERC han abandonat també l’hemicicle en silenci.

Rufián, que ha començat la seva intervenció dient "feixistes" als diputats de Ciutadans, ha demanat la dimissió de Borrell per ser el ministre "més indigne de la història de la democràcia" i un "hooligan" militant de Societat Civil Catalana (SCC), que és una "organització d'extrema dreta". "Una vegada més ha abocat sobre l'hemicicle aquesta barreja de serradures i fems que és l'únic que vostè és capaç de produir", li ha recriminat Borrell, que ha rebut els aplaudiments de la majoria dels diputats mentre Rufián es posava dret.

La presidenta del Congrés, que ja havia advertit que parlaria sobre els insults de Rufián, ha demanat al diputat d'ERC que s'assegués i li ha cridat a l'ordre perquè "mentre està l'orador, ses senyories no poden posar-se dempeus", ha dit. Davant de la negativa de Rufián, Pastor li ha tornat a demanar i, com el diputat d'ERC no li ha fet cas, l'ha expulsat de l'hemicicle, del qual ha sortit amb els companys del seu grup, moment en què Borrell, davant d'un gest de Jordi Salvador, ha dit que "el Congrés és el lloc on s'argumenta amb la paraula no on s'escup els diputats". Pastor ha coincidit amb el ministre i ha insistit que "el Congrés és la casa de la paraula, però no es pot utilitzar per cap per insultar".

Borrell denuncia que un diputat d'ERC li ha escopit

El ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, ha denunciat que un diputat d'ERC, que no ha volgut identificar, li ha escopit, en el moment en què els parlamentaris republicans abandonaven el ple en protesta per l'expulsió del seu portaveu, Gabriel Rufián.

tracking