SEGRE

ESPANYA POLÍTICA

Sánchez admet ara que la falta de Pressupostos atansa les urnes

Tot i que l’executiu insisteix a intentar tirar endavant els Comptes || Podem es prepara per ultimar l’estratègia electoral i PP i Ciutadans insten la convocatòria

Imatge del president espanyol, Pedro Sánchez, a la sessió de control a l’Executiu al Senat, ahir.

Imatge del president espanyol, Pedro Sánchez, a la sessió de control a l’Executiu al Senat, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va reconèixer ahir que si no s’aconsegueix tirar endavant els Pressupostos Generals del 2019, la seua “vocació d’esgotar la legislatura fins al final es veurà escurçada”. Malgrat tot, l’Executiu va aclarir que segueix treballant intensament per tirar endavant els Pressupostos. Durant la intervenció al fòrum Spain Summit organitzat per The Economist, Sánchez va explicar que veu “necessari” aprovar els pressupostos perquè va assumir “els del Govern del PP”, que “continuaven amb retallades a l’Estat de benestar”. Això sí, va evitar entrar a valorar terminis concrets ni la possibilitat que aquests comicis se celebrin en un “superdiumenge” el 26 de maig, amb les municipals i les europees. El que sí que va subratllar és que “com a president del Govern” decidirà quan convocar eleccions generals “partint d’un únic interès, el general del país” i no amb l’objecte de l’interès del PSOE, va emfatitzar. Sánchez va criticar que alguns partits (PP i Cs) estan “en campanya permanent”, una cosa que “no és bona per al país”.

El ministre d’Exteriors, Josep Borrell, va dir que la durada de la legislatura depèn dels pressupostos, de Catalunya, de Podem i del que es pugui fer per decret. La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va afirmar que “no hi ha hagut cap canvi sobre les eleccions” i va defensar la via del reial decret per aprovar algunes mesures incloses als pressupostos. La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, va dir que “quan el president consideri que s’han aconseguit els objectius socials, convocarà”.

Per la seua part, el líder de Podem, Pablo Iglesias, veu “possible” que es convoquin molt aviat eleccions i reunirà divendres vinent el consell ciutadà estatal, el màxim òrgan de direcció del partit, per definir la seua estratègia davant la possibilitat d’eleccions.

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, va dir al president que es deixi del “joc de terminis” i de “mesurar la temperatura” del moment polític i convoqui eleccions generals “immediatament”. El líder de Cs, Albert Rivera, va instar Sánchez que es deixi d’especulacions i “de marejar els espanyols” i convoqui ja comicis.

tracking