SEGRE

CATALUNYA TRIBUNALS

Forenses avalen que una pilota de goma li va costar l'ull a Español

Una testimoni diu que el policia investigat va agredir Jordi Borràs

Roger Español

Roger Español

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els informes forenses aportats al jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona, que investiga les càrregues del referèndum en alguns centres de votació de la capital catalana, han conclòs que la lesió ocular que va patir Roger Español a l’escola Ramon Llull de Barcelona durant la votació de l’1-O és fruit probablement de l’impacte “a gran velocitat” d’una pilota de goma durant la intervenció de la Policia Nacional contra l’1-O. Aquest informe arriba dies després que alguns agents apuntessin davant del jutge que la lesió d’Español va poder ser fruit de l’impacte d’una tanca.

Precisament, aquest jutge va interrogar ahir com a investigats uns altres quatre escopeteros de la Policia Nacional, del total de tretze agents que estan imputats per la intervenció contra l’1-O al centre Ramon Llull. Dos dies després que Antonio Suárez, advocat d’alguns d’investigats, posés en dubte que Español resultés ferit per una pilota de goma, els informes forenses han assenyalat que les lesions que aquest presentava són “compatibles” amb l’impacte d’aquest tipus de projectil.

D’altra banda, un testimoni directe va explicar ahir al jutjat que el policia nacional investigat per agredir el fotoperiodista Jordi Borràs li va donar cops de genoll al cap i li va immobilitzar el crani amb les cames mentre li donava cops de puny a la cara. En canvi, no va veure que Borràs colpegés el policia, encara que aquest últim el va denunciar per suposadament haver-lo pegat primer.

A més, va dir que ella va arribar a passar “por” i no s’atrevia a intervenir en l’agressió perquè temia per la seua pròpia integritat física. Tanmateix, va dir a l’agent que parés de colpejar el fotògraf.

tracking