SEGRE

POLÍTICA

Rivera demana a Sánchez eleccions i que no perpetuï la "majoria de la vergonya"

Centenars de persones s’han reunit a la Plaça Isabel II de Madrid

Rivera demana a Sánchez eleccions i que no perpetuï la

Rivera demana a Sánchez eleccions i que no perpetuï la "majoria de la vergonya"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Ciudadanos, Albert Rivera, ha exigit al president del Govern, Pedro Sánchez, que convoqui eleccions generals per acabar amb el que ha denominat "majoria de la vergonya".

Centenars de persones s’han reunit a la Plaça Isabel II de Madrid, amb el Teatre Real a l’esquena, amb banderes d’Espanya i la Unió Europea, al costat de pancartes de "Stop Sánchez, convocades per la plataforma 'Espanya Ciutadana' per demanar eleccions i mostrar el seu rebuig d’un hipotètic indult en el cas que els polítics que es troben encausats pel procés fossin condemnats.

Rivera ha insistit en la necessitat d’avançar les eleccions generals per comprovar "quants vots tindrà el partit socialista si inclouen l’indult a colpistes" i ha criticat que el president s’hagi reunit "més amb els separatistes que amb els constitucionalistes".

"Vol perpetuar la majoria de la vergonya, de la humiliació a Espanya, i que és perjudicial per al país", ha recalcat el líder de Ciudadanos, qui ha demanat que es garanteixi la separació de poders per protegir la justícia "de les arpes dels polítics".

Entre crits d’"okupa" o "eleccions ja", Rivera ha criticat a Sánchez que és "capaç de qualsevol cosa" per estar "quinze minuts més en la Moncloa" i ha dit que si no té por de les urnes, que deixi els ciutadans votar.

Rivera ha demanat paciència perquè Sánchez "no té ganes de convocar eleccions", però ha defensat que Ciudadanos estarà als carrers i en les institucions per "defensar la igualtat dels espanyols sense complexos".

Ha desafiat a Sánchez que expliqui com governarà i s’ha compromès que "mai no governarà amb independentistes" i respectarà el que sentenciïn els jutges perquè "cal unir als espanyols i mirar al futur".

En l’acte també ha intervingut l’exfiscal de la Audiencia Nacional Ignacio Gordillo, que ha afirmat que és un "moment difícil" a causa de la politització de la justícia i ha criticat el PP i PSOE per l’"intercanvi de cromos" en els nomenaments de Consell del Poder Judicial.

"Si el cop d’Estat no és delicte, què serà delicte al nostre país", s’ha preguntat Gordillo, que ha demanat que es defensi la llei i la separació de poders "per damunt de tot".

tracking