SEGRE

TERRORISME INVESTIGACIÓ

Dos bases militars, objectiu dels jihadistes de Ripoll

Van consultar dades sobre les de Saragossa i Barbastre || Les famílies de tres terroristes abatuts els veuen com a “màrtirs”

Ruïnes de la casa d’Alcanar en la qual van preparar els atemptats.

Ruïnes de la casa d’Alcanar en la qual van preparar els atemptats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cèl·lula jihadista de Ripoll que va cometre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost de l’any passat es va plantejar atemptar contra dos bases militars a Aragó, segons va publicar ahir El Periódico. En aquest sentit, els terroristes comandats per l’imam Abdelbaki es-Satty van buscar informació fins en disset ocasions de les instal·lacions que té l’Exèrcit a Saragossa i a la localitat oscenca de Barbastre. Aquestes dades les van trobar els Mossos d’Esquadra en un disc dur recuperat d’entre la runa de la casa d’Alcanar que el grup utilitzava per preparar explosius i que va saltar pels aires just davant dels atacs del 17-A. Al dispositiu intervingut per la policia catalana, també es registraven fins a cinquanta-dos recerques sobre “atraccions imprescindibles a París”. De la mateixa manera, els jihadistes van consultar per internet com fabricar explosius i van estudiar altres possibles objectius per als seus plans terroristes, entre els quals hi havia el pantà de Riudecanyes, l’Audiència Nacional o la multitudinària festa de la Tomatina, que se celebra a finals d’agost a la localitat valenciana de Bunyol.

D’altra banda, el sumari de la investigació recull també una conversa a la presó entre Driss Oukabir, germà gran de Moussa Oukabir, abatut a Cambrils, que es troba en presó provisional, i la seua mare, Fátima, en què Driss manifesta que “era l’únic germà que tenia i me l’han tret, els bastards”, a la qual cosa la seua mare respon “no tenien dret a matar Moussa; era petit”. Així mateix, Fátima afegeix que “tothom pensa que ha anat al paradís, la gent em diu que tots han anat al paradís”.

Els islamistes del 17-A van estudiar atemptar al pantà de Riudecanyes o a la Tomatina de Bunyol

En paral·lel, la germanastra d’uns altres dos jihadistes abatuts, Mohamed i Omar Hichamy, també anomenada Fátima, li insisteix a la seua mare que “el profeta va dir que els màrtirs entraran al paradís sense ser jutjats pels seus ac tes en aquesta vida” i va insistir que els terroristes “van aplicar la religió”. Així doncs, el sumari recull que els Mossos consideren que la família els veu “com a màrtirs”.

tracking