SEGRE

CONFLICTE MOBILITZACIONS

Els Armilles Grogues convoquen una nova protesta per dissabte que ve

Després de la d’aquesta setmana, que es va saldar amb almenys 130 detinguts || El Govern francès, disposat a asseure’s a parlar amb els líders de les manifestacions

Disturbis a París durant la marxa dels Armilles Grogues, dissabte.

Disturbis a París durant la marxa dels Armilles Grogues, dissabte.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El moviment de protesta contra l’alça dels preus a França, en particular els dels carburants, conegut com els Armilles Grogues, va convocar ahir una nova manifestació per dissabte vinent, després dels disturbis que es van produir a la marxa de dissabte passat als Camps Elisis de París. D’aquesta manera, serà el tercer dissabte consecutiu de protestes contra la política fiscal del president gal, Emmanuel Macron. Les mobilitzacions d’aquest cap de setmana es van saldar amb almenys 130 persones arrestades, 42 de les quals a la capital francesa. Així mateix, segons dades del ministeri de l’Interior, es van dur a terme un total de 1.600 accions de bloqueig a tot el país que van concentrar unes 106.000 persones. Davant d’aquesta escalada, Macron estaria preparant una solució política per a les reivindicacions dels manifestants, segons va avançar ahir el setmanari Le Journal du Dimanche. Així doncs, el mandatari francès tindria previst conformar un alt consell sobre el clima per supervisar les mesures de l’Executiu en matèria ecològica i, també, adoptar mesures d’ajuda per als afectats d’aquestes mesures. En l’esmentat consell, tal com va avançar ahir aquest mitjà, hi haurà representats experts com la negociadora francesa de la COP21 Laurence Tubiana, el president de WWF França, Pascal Canfin, o personalitats del Grup d’Experts Intergovernamental de l’ONU. Així mateix, es donarà oportunitat als sindicats i a altres col·lectius, com el dels Armilles Grogues, a asseure’s a la taula per consensuar les mesures. D’altra banda, Macron presenta demà les línies generals de la seua política energètica, que es preveuen decidides cap a la implementació de les renovables.

Trump: “No pensen com de maltractats han estat els EUA”

El president nord-americà, Donald Trump, va carregar ahir contra els manifestants que van sortir als carrers de París dissabte per protestar contra la pujada del preu dels combustibles. En aquest sentit, va indicar que “les grans i violentes protestes franceses no tenen en compte com de malament han estat tractats els EUA en matèria de comerç per part de la Unió Europea, o respecte als justos pagaments que haurien d’efectuar per la protecció del nostre gran exèrcit”.

tracking