SEGRE

POLÍTICA

Increpen Dani Mateo després de negar-se a declarar com investigat per sonar-se el nas amb la bandera

Mateo ha comparegut davant del titular del Jutjat d’Instrucció número 47 de Madrid, que l'havia citat com a investigat per un delicte d’ofenses o ultratge a símbols d’Espanya

Captura de pantalla de l’instant en què Dani Mateo es moca.

Captura de pantalla de l’instant en què Dani Mateo es moca.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’humorista Dani Mateo s’ha negat a declarar avui davant del jutge per sonar-se el nas amb la bandera d’Espanya en una escena del programa "El Intermedio" de La Sexta, si bé un s’ha mostrat "preocupat" davant dels mitjans perquè s’estigui "portant un pallasso davant de la Justícia per fer la seva feina".

Mateo ha comparegut davant del titular del Jutjat d’Instrucció número 47 de Madrid, que l'havia citat com a investigat per un delicte d’ofenses o ultratge a símbols d’Espanya o les seues Comunitats efectuat amb publicitat i un delicte d’odi després d’una denúncia de l’organització Alternativa Sindical de Policia.

Però l’humorista s’ha acollit al seu dret a no declarar davant del jutge en una compareixença de de tot just cinc minuts en la qual no hi ha hagut el fiscal, segons han informat fonts jurídiques.

Ho ha fet després que el jutge es negués a suspendre la declaració tal com havia sol·licitat la defensa, que havia al·legat que l’organització sindical no estava legitimada per exercir l’acusació particular.

I ha estat en aquell moment quan el magistrat s’ha dirigit a l’humorista preguntar-li si volia declarar: "No", ha respost.

Sí que parlat abans de la seua entrada al jutjat, quan un s’ha mostrat "preocupat" perquè un humorista acabi declarant davant d’un jutge per realitzar una escena d’humor.

"Com a ciutadà d’aquest país estic preocupat perquè estem portant a un pallasso davant de la Justícia per fer la seva feina i això em preocupa per la imatge del meu país i la meua bandera", ha precisat.

L’humorista ha assenyalat que durant tot aquest temps "s’ha parlat molt sobre els limitis de l’humor" i "sobre si ofèn o no" l’"esquetx" en el qual, mentre llegia el prospecte d’un medicament antigripal, esternudava i se sonava el nas amb la bandera d’Espanya.

"Però érem al terreny de les opinions, ara entrem al terreny de la Justícia", ha explicat Mateo, per a qui "el més intel·ligent és callar i espera que la Justícia es pronunciï".

Després a la seua sortida, Mateo s’ha dirigit a declarar davant dels mitjans de comunicació, moment en què unes persones que portaven banderes d’Espanya l’han increpat al crit de "malparit", "desgraciat", "has d’anar-te’n d’Espanya" i "respecte a la bandera".

"Com veieu no és moment de parlar, estan els ànims molt caldejats", ha assegurat Mateo davant d’un núvol de periodistes.

Des d'Alternativa Sindical de Policía, el seu portaveu Raúl Cuesta ha subratllat que la seua organització no pretén una altra cosa que "defensar els drets i les llibertats del ciutadans" i que com a policies nacionals tenen "l’obligació de perseguir tota mena de delictes".

Ha manifestat que la seua organització "continuarà defensant aquesta causa" davant del jutjat perquè "els policies, els guàrdies civils i el militars defensem una bandera que representa uns principis i valors de tota la ciutadania".

La seua emissió va suscitar tantes crítiques i polèmica que La Sexta va decidir retirar l’"esquetx" del web l’endemà, després de detectar que hi havia gent que s’havia pogut sentir molesta i ofesa.

I avui la fiscal general de l’Estat, María José Segarra, ha demandat "una reflexió assossegada" sobre els delictes d’odi per aconseguir una "interpretació proporcional" dels mateixos de forma que el ministeri públic doni "una resposta penal proporcionada, dissuasiva i garantista" a aquests delictes.

tracking