SEGRE

PANORAMA

May diu que no hi haurà un pacte “millor” i demana al seu Parlament que l'aprovi

La primera ministra britànica, Theresa May, ahir a Brussel·les.

La primera ministra britànica, Theresa May, ahir a Brussel·les.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, Theresa May, va manifestar ahir que el Regne Unit ha obtingut “el millor acord disponible” per abandonar la Unió Europea. En aquest sentit, va explicar que es tracta d’un “bon pacte” per als britànics perquè “protegeix la integritat” del país i permet “girar full” perquè els governants de Downing Street puguin centrar-se en altres qüestions d’interès per als ciutadans. Així mateix, va convidar els parlamentaris de Westminster a donar el vistiplau al document en la votació que tindrà lloc abans de Nadal i que serà decisiva per determinar si, finalment, es produeix una sortida ordenada o no del Regne Unit del club comunitari.

“No recolzar-lo portarà més divisió i incertesa”, va alertar May, que també va deixar clar que “no es pot fer una nova negociació” amb Brussel·les. “És l’únic acord possible”, va reiterar després de la cimera de líders.

La líder dels unionistes d’Irlanda del Nord, Arlene Foster, va confirmar ahir que els seus diputats a Londres votaran en contra del pacte del Brexit. En aquest sentit, Foster va avisar la premier que no disposa de la majoria necessària a la Cambra perquè l’acord amb Brussel·les prosperi.

tracking