SEGRE

Centenars de metges es concentren davant de Salut

Segon dia de vaga per reclamar que es dignifiqui la seua feina

Un moment de la protesta.

Centenars de metges es concentren davant del departament de SalutEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de metges s’han concentrat aquest matí davant de la seu del Departament de Salut de la Generalitat en el segon dia de vaga del col·lectiu per reclamar que es dignifiqui la seua feina, es limitin a 28 les visites diàries i es garanteixin un mínim de 12 minuts per atendre a cadascú. Convocats pels sindicats Metges de Catalunya (MC) i CGT, els metges, vestits amb bata blanca, han corejat lemes com "menys corbates i més bates", menys discursos i més recursos i "atenció primària, digna i respectada". "Els equips d’atenció primària estan en hipòxia", resa una de les pancartes desplegades pels facultatius en la concentració, a la qual s’han afegit també infermeres i altres treballadors de l’atenció primària.

Els metges han aixecat un mur de més de dos metres amb capses de cartró amb una inscripció que diu: "Dignitat i respecte". També han llançat petards i pots de fum, en un ambient tranquil i reivindicatiu.

Els facultatius i l’Institut Català de Salut (ISC) mantindran una nova reunió a les 15.00 hores d’avui per buscar un acord que permeti desconvocar la vaga, convocada fins divendres vinent.

tracking