SEGRE

La jutgessa arxiva el cas sobre el màster de l'exministra Carmen Montón

L'exministra de sanitat Carmen Montón.

La jutgessa arxiva el cas sobre el màster de l'exministra Carmen MontónEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutgessa del cas Màster, Carmen Rodríguez-Medel, ha decidit arxivar les actuacions dutes a terme després d’una denúncia anònima contra l’exministra de Sanitat Carmen Montón per presumptes delictes de suborn impropi i prevaricació en relació amb el seu títol de postgrau a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) de Madrid. Poc més de dos mesos després de la dimissió de l’exministra arran de les presumptes irregularitats en el màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere que va cursar a l’URJC el 2010-2011, la magistrada arxiva la causa que va obrir arran d’una denúncia anònima.

Ho fa en una interlocutòria dictada aquest dimecres, que pot ser recorreguda davant de la mateixa jutgessa i davant de l’Audiència Provincial de Madrid, en la qual atén el criteri de l’acusació particular i de la Fiscalia, que van demanar l’arxivament de la causa "en no quedar degudament acreditada la perpetració d’infracció penal alguna". La jutgessa va començar a investigar el cas de Carmen Montón 10 dies després que l’exministra acabés cedint a les pressions i anunciés la seua dimissió. I va ser precisament arran d’una denúncia anònima pels delictes de suborn impropi i prevaricació - els mateixos pels quals la jutgessa va demanar el Tribunal Suprem que investigués el president del PP, Pablo Casado- quan la jutgessa va obrir diligències. Però, després de dos mesos d’investigació, la Fiscalia va remetre un escrit -no vinculant- en no apreciar indicis de delicte en Montón, que ni tan sols no va arribar a declarar davant de la jutgessa. "No hi ha cap indici d’inexistència d’activitat acadèmica ni d’un concert previ entre l’alumna i Laura Nuño, directora del màster, com tampoc no hi ha proves que permetin sostenir que les notes que van ser modificades 'a posteriori', ho van ser en virtut d’aquest acord previ, o per ordre de la investigada", deia la Fiscalia. I fins i tot considerant que s’hagués produït un tracte de favor, la qual cosa encaixaria en el delicte de suborn impropi, aquest estaria prescrit per passar els fets en el curs 2010-2011.

En la denúncia anònima es relatava que l’exministra va plagiar part del seu treball de final de màster (TFM), incloent 19 pàgines amb paràgrafs sencers de diversos autors que no va citar en la bibliografia; el que per a la Fiscalia "manca de rellevància penal" i que "fins i tot com a delicte contra la propietat intel·lectual estaria també prescrit". Una altra cosa diferent, matisava la fiscal, és la responsabilitat administrativa en què pogués incórrer l’alumna i el professorat que va aprovar el referit treball.

tracking