SEGRE

POLÍTICA ACORDS

Trump veu amenaçades les relacions amb el Regne Unit

Per efecte del Brexit, i May advoca per un acord comercial || La UE descarta que Londres pugui anul·lar el “divorci”

Theresa May busca suports a Gal·les i a Irlanda del Nord.

Theresa May busca suports a Gal·les i a Irlanda del Nord.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, va insinuar ahir que l’acord del Brexit podria perjudicar les relacions comercials entre el seu país i el Regne Unit, afegint que “no crec que la primera ministra britànica, Theresa May, vulgui això i espero que pugui fer alguna cosa respecte al tema”.

Per la seua part, May va desmentir les paraules de Trump i va afirmar que tant el seu Executiu com el dels EUA estan “treballant per perfilar el futur acord comercial” que tindran després del Brexit. “Respecte als EUA, ja hem estat parlant sobre el tipus d’acord que podríem tenir en un futur. Tenim un grup de treball establert i que està funcionant molt bé, s’han reunit diverses vegades i continua treballant amb els Estats Units en això”, va assenyalar la primera ministra britànica. De fet, May va iniciar ahir una gira pel Regne Unit per generar suport cap a l’acord davant del rebuig de l’ala dura del seu partit i de l’oposició laborista al Parlament de Westminster. En aquest sentit, el ministre del Gabinet del Regne Unit i mà dreta de May, David Lidington, va advertir els parlamentaris britànics que no hi ha “un pla B” per a l’acord sobre el Brexit pactat entre la UE i Anglaterra.

La primera ministra britànica inicia una gira per buscar suport per a l’acord del Brexit.

D’altra banda, la Comissió Europea va defensar davant del Tribunal de Justícia europeu que una hipotètica revocació del procés de l’acord requeriria el vistiplau de tots els Estats membre i no només amb la voluntat del Regne Unit.

El ministre d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, va afirmar que May “està una mica desmemoriada” amb referència a les paraules de la primera ministra davant de la Cambra dels Comuns, en les quals va afirmar que Espanya no havia aconseguit allò que volia en les negociacions sobre Gibraltar. En aquest mateix sentit, Londres va reafirmar per mitjà de carta, el mateix dia de la Cimera del Brexit, que no cedirà la sobirania de Gibraltar a Espanya.

Anglaterra abandonarà la UE el dia 29 de març del 2019, quan començarà una transició fins finals de l’any 2020.

tracking