SEGRE

POLÍTICA POLÈMIQUES

Cifuentes, processada per falsedat documental pel seu polèmic màster

Arxivada la causa contra l’exministra Carmen Montón, que va dimitir pel mateix cas || Una professora de la Universitat Rei Joan Carles, també imputada

Imatge de l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes, anunciant la seua dimissió.

Imatge de l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes, anunciant la seua dimissió.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutge d’instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez Medel, va processar ahir l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes pels delictes de falsedat documental en relació amb el seu màster, que va cursar el 2011-2012 a la Universitat Rei Joan Carles de Madrid (URJC). No obstant, la magistrada va arxivar ahir la causa contra l’exministra de Sanitat Carmen Montón per delictes de suborn impropi i prevaricació pel màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere que va realitzar a la mateixa universitat madrilenya.

La interlocutòria va posar fi a la investigació com a pas intermedi al judici, on també estan investigats el catedràtic i director del polèmic màster, Enrique Álvarez Conde. A més, figuren com a processats per presumpte delicte de falsedat documental en relació amb l’acta del TFM, la professora de la URJC Cecilia Rosado i l’exassessora de la conselleria d’Educació María Teresa Feito.

La jutge va traslladar la resolució a la Fiscalia i a la resta de parts personades perquè es pronunciïn sobre l’obertura de judici oral, ja sigui per plantejar la seua acusació o sol·licitar el sobreseïment de la causa.

Montón es va mostrar “contenta” i “satisfeta” per l’arxivament de la seua causa.

Sobre el tema, Ciutadans va defensar que Montón sortís del Govern i va suggerir que pot tornar a la política després de l’arxivament de la seua causa. D’altra banda, Podem va dir, respecte a la sentència contra Cifuentes, que Casado no està processat al ser aforat i va sol·licitar que tant aquest com l’expresidenta compareguin.

tracking