SEGRE

La Generalitat xifra en un 11,7% el seguiment de la vaga de docents

Un moment de la protesta d'estudiants a Lleida.

La Generalitat xifra en un 11,7% el seguiment de la vaga de docentsMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Ensenyament de la Generalitat ha xifrat en un escàs 11,71 % el seguiment de la vaga de mestres de secundària i primària convocada per avui pels sindicats Ustec i Aspec-Sps per reclamar que es reverteixin les retallades i es contractin més professors. En roda de premsa, la secretària general del departament d’Ensenyament, Núria Cuenca, ha destacat que coincideixen "amb moltes de les propostes de millora dels sindicats", però la concreció la faran en el marc dels pressupostos per al 2019.

"Dels 84.478 docents cridats a la vaga, en aquests moments, la participació és de l’11,71 %", ha assegurat Conca, que ha explicat que el seguiment ha estat molt desigual en els 2.899 centres educatius que han comunicat el seguiment i que representen el 74 % del total dels centres públics de Catalunya. Cuenca ha remarcat també que "no hi ha hagut incidències destacables: els docents han pogut exercir el dret a fer vaga amb normalitat i també s’han desenvolupat amb normalitat els serveis mínims". La secretària general d’Ensenyament ha manifestat que "certament es tracta d’un col·lectiu que ha patit retallades en els últims anys, encara que fa tres anys que el Govern ha revertit bona part d’aquestes retallades". Ha concretat que aquest any el sistema compta amb 7.002 professors més que el 2016 i que s’han incorporat 426 docents més als tres últims cursos per millorar l’educació inclusiva.

També ha afirmat que han incorporat 800 nous docents en els tres últims cursos en els centres d’alta complexitat, que des del curs passat es va reduir una hora lectiva a primària i secundària per als docents i que "s’estan cobrint les substitucions des del primer dia". No obstant això, Cuenca ha assenyalat que volen "un sistema més excel·lent, però seran necessaris més recursos i més inversió, sobretot en millorar l’atenció a l’alumnat que és el centre del sistema i el primer objectiu del Departament." "Coincidim amb moltes de les propostes de millora dels sindicats però la concreció la farem en el marc dels pressupostos per al 2019, a partir del qual volem millorar l’atenció a l’alumnat i també les condicions laborals del professorat", ha reiterat.

tracking