SEGRE

POLÍTICA COMICIS

Apel·lar al vot útil, obsessió dels partits a les eleccions andaluses

Díaz insisteix que PP i Cs vulguin “lligar” els seus vots a l’extrema dreta de Vox

L’expresident de la Junta d’Andalusia José Antonio Griñán.

L’expresident de la Junta d’Andalusia José Antonio Griñán.EDUARDO PARRA/EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La penúltima jornada de la campanya electoral andalusa va concentrar ahir l’esforç dels candidats a captar l’elector indecís i a apel·lar al vot útil, conscients que mitja dotzena dels 109 escons en lliça determinaran el futur polític d’Andalusia.

La candidata socialista, Susana Díaz, va criticar la “falta” d’autonomia política del candidat de Ciutadans, Juan Marín, que va considerar supeditat a les decisions d’Albert Rivera, i va insistir a alertar l’electorat andalús de la que denomina “triple aliança” de la dreta i ultradreta, que integrarien la formació taronja, el PP i Vox.

“Quan [PP i Cs] van blanquejar l’extrema dreta és perquè estaven pensant a lligar el seu vots als de Vox, cosa que han volgut ocultar fins ahir”, va advertir la candidata socialista, que va demanar als seus seguidors que no es relaxin i votin “massivament diumenge perquè s’escolti amb claredat la voluntat dels andalusos”.

El líder del PP, Pablo Casado, també va al·ludir a Vox i va defensar la seua estratègia de no criticar aquest partit perquè, va argumentar, suposaria criticar exvotants del PP a qui cal mostrar comprensió per no haver-se sentit representats.

En el capítol de propostes en van destacar dos d’Endavant Andalusia: una, de consum domèstic, que demana que es garanteixi per llei un “sòl mínim” del 2 per cent del PIB andalús destinat a serveis socials i una altra, d’impacte estatal, que reclama que aquesta convergència de Podem i IU tingui grup andalús propi al Congrés dels Diputats.

La campanya electoral es tanca aquesta nit de divendres amb els mítings dels principals partits a Sevilla.

Griñán es nega a declarar al Senat pel cas dels ERO

La corrupció va ser ahir un altre protagonista en un dia en què l’expresident andalús José Antonio Griñán va rebutjar declarar a la Comissió de Finançament dels Partits del Senat, una cita que va relacionar amb interessos electoralistes del 2-D. El president de Cs, Albert Rivera, va lamentar el rebuig de Griñán, que va interpretar que respon que “no pot dir la veritat”, i el líder del PP, Pablo Casado, va assenyalar que Susana Díaz també és responsable de l’actuació de Griñán.

tracking