SEGRE

PANORAMA

Suport tancat del sobiranisme i Moncloa diu que hi haurà “judici just”

Torra i Aragonès carreguen contra el sistema judicial i neguen que hi hagi separació de poders || Pedro Sánchez, al contrari, assegura que és independent

Suport tancat del sobiranisme i Moncloa diu que hi haurà “judici just”

Suport tancat del sobiranisme i Moncloa diu que hi haurà “judici just”JOSEP MARIA CURRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El suport a la vaga de fam que han emprès Jordi Sànchez i Jordi Turull va ser tancat des de totes les esferes de l’independentisme i formacions com En Comú, mentre que Moncloa insistia que els líders independentistes tindran un “judici just”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va censurar l’“estratègia de dilatació del Tribunal Constitucional” (TC) en els recursos d’empara presentats per dirigents independentistes en presó provisional i va mostrar el seu suport a la vaga de fam iniciada per l’expresident de l’ANC i diputat de JxCat, Jordi Sànchez, i l’exconseller i diputat de JxCat Jordi Turull. “El poder judicial espanyol està cometent una de les pitjors barbaritats que s’han vist a Europa en els últims anys”, va afirmar. El vicepresident, Pere Aragonès, va defensar que el fet que sigui el Govern central el que surti en defensa del poder judicial “demostra que la separació de poders no existeix” a Espanya. Va instar el Gabinet de Pedro Sánchez a “posar-se a treballar i desfer el camí de repressió que va portar a terme el Partit Popular” durant el mandat de Mariano Rajoy.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, per la seua part, va garantir que els dirigents independentistes que estan a la presó tindran un judici just i va rebutjar la iniciativa de Sànchez i Turull d’iniciar una vaga de fam. Així ho va dir al final de la cimera del G20 a Buenos Aires.

El cap de l’Executiu socialista va insistir en el seu missatge als dirigents independentistes que no s’ha de polititzar la justícia ni judicialitzar la política. Després de descartar que la protesta dels presos incideixi en la durada de la legislatura i en la convocatòria de les generals, Sánchez va insistir que els presos “tindran un judici just” gràcies al fet que viuen en un “Estat social i democràtic de Dret” com és Espanya, en el qual “la justícia és independent”.

Per la seua banda, Carles Puigdemont va assegurar des de Bèlgica que la fotografia dels set presos independentistes que estan a la presó de Lledoners “posa l’Estat davant del mirall”. En un apunt en el seu compte de Twitter, Puigdemont va desitjar força als presos i els va enviar un missatge, a qui va dir “amics”: “La injustícia us tanca, la dignitat us allibera.”

Ho demanen a través de les seues cançons, amb les quals han conformat un cançoner que serveix també per a altres corals que es reuneixen a tot Catalunya.

Suport tancat del sobiranisme i Moncloa diu que hi haurà “judici just”

Suport tancat del sobiranisme i Moncloa diu que hi haurà “judici just”JOSEP MARIA CURRIA

tracking