SEGRE

ELECCIONS

El PP confia en "entendre's" amb Cs a Andalusia i trobar un "punt de trobada" amb Vox

El PP confia en

El PP confia en "entendre's" amb Cs a Andalusia i trobar un "punt de trobada" amb VoxEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat del PP a presidir la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, ha confiat avui a "entendre’s amb el de Ciutadans, Juan Marín," perquè els andalusos "no perdonarien un exercici de tacticisme polític o de autocomplaença", i ha opinat que també amb Vox estan capacitats per arribar a "un punt de trobada".

Moreno, que necessitaria el suport d’ambdós partits per ser investit president de la Junta, ha defensat en diverses entrevistes radiofòniques a Cope, Canal Sur i Onda Cero que el seu partit és el que ha de liderar un nou cicle històric amb el PSOE en l’oposició.

El dirigent del PP-A no veu raonable que Marín es presenti a la investidura després d’haver estat tercera força i després que a Catalunya, on van guanyar, no ho fessin.

"Hi ha cinc punts de diferència, això ha de ser respectat", ha indicat Moreno, que entén que "en l’ordre del canvi fa falta criteri" i és el PP el que ha de presidir la Junta.

La postura de Vox sobre un acord la desconeix Moreno, però ha advertit que "seria un gravíssim error frustrar les ànsies de canvi que té l’electorat". "A mi em toca ordenar la transició cap al canvi, no hem de mirar ni tacticismes polítics niautocomplaences", ha esgrimit.

Sobre la reclamació de la socialista Susana Díaz per "frenar a la ultradreta", ha lligat la seua postura a la "desesperació".

"El PSOE no pot pretendre que ells sí que puguin pactar amb independentistes, fins i tot batasunes, i jo no pugui pactar amb el partit on milita Ortega Lara, em sembla incoherent i un disbarat", ha sentenciat Moreno. Ha explicat que encara no ha entaulat converses amb cap formació i caldrà esperar a veure quines posicions tenen, però ha admès que ahir a la nit ja va parlar amb Marín, amb el qual té "una relació fluida", i ha agregat: "Haurem d’entendre’ns".

Moreno entén que si algun partit "frustra" aquest canvi "ho pagarà caríssim" i "qualsevol cosa que no fos tancar un acord (amb Ciutadans) seria un disbarat". Ha evitat "un intercanvi de cromos", perquè creu que als andalusos no els interessa això, i ha optat per estudiar "els projectes", encara que sobre la possibilitat que Ciutadans presideixi el Parlament ha respost que "tot està obert a parlar-lo". "Crec que ens entendrem; estem obligats a arribar a acords sòlids, duradors," ha mantingut Moreno.

tracking