SEGRE
Susana Díaz

El PSOE obre la porta a la dimissió de Susana DíazEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció del PSOE ha obert aquest dilluns la porta a la dimissió de Susana Díaz al capdavant dels socialistes andalusos, si això és necessari per garantir la governabilitat d’Andalusia al marge de Vox. "Tots tenim molt assumit que el nostre paper està subordinat a l’èxit del nostre projecte polític i amb generositat tots estem a disposició de l’organització", ha afirmat el 'número tres’ del partit, José Luis Ábalos, després de la reunió que ha mantingut aquest matí la comissió permanent del Comitè Electoral, per analitzar els resultats d’ahir.

Ábalos, que ha subratllat que la direcció federal s’"implicarà absolutament" tant en el procés per intentar governar a Andalusia, com en el de la "necessària regeneració" del PSOE andalús, ha demanat a Cs que digui si vol tornar a pactar amb els socialistes "o pretén embarcar-se en l’aventura amb l’extrema dreta". Encara que l’executiva federal es reunirà demà per analitzar la situació amb més profunditat, el secretari d’Organització ha deixat clar que "la direcció general se sent responsable i implicada en tot aquest procés i exercirà com a tal a tot el procés de governabilitat a Andalusia i de renovació i actualització del projecte socialista, no només a Andalusia, sinó en el conjunt d’Espanya."

Sobre una possible dimissió de Díaz, ha dit també que els socialistes andalusos són "prou intel·ligents i responsables per portar endavant el seu procés i aportar el millor de si mateixos". En aquesta línia, ha cridat a "no anticipar en un procés que en principi es presumeix gaire obert" i en el que "del que es tracta és de tenir un programa comú de progrés i desenvolupament per a Andalusia". Després de subratllar la seua oferta a Cs perquè doni suport a un govern socialista, Ábalos ha insistit a no rebutjar aquesta fórmula, que segons el seu parer seria més assenyada que el suport del PSOE a la investidura del candidat de Cs, Juan Marín. "Que a la tercera formació política, simplement per evitar-li un coqueteig amb la ultradreta, sortim a socórrer-lo no sembla gaire assenyat", s’ha queixat. Ha recordat a més que els socialistes ja es van abstenir per facilitar la investidura del president del PP, Mariano Rajoy, "un precedent que ens va costar molt a l’organització, però es va fer, mentre que encara no he vist sacrificis en l’altre costat".

Ábalos ha posat èmfasi en que el PSOE no només ha estat el partit més votat a Andalusia, sinó també en el 80% dels municipis, pel que ha reivindicat que li correspon -com ja ha anunciat que farà Díaz- liderar el procés de diàleg amb les altres forces polítiques per trobar una solució de governabilitat.

En la seua anàlisi de la forta irrupció de Vox al Parlament andalús, la direcció socialista l’atribueix a un "vot radical de descontentament, temor, por i incertesa dels perdedors de la crisi", als quals ha promès que l’Executiu de Sánchez impulsarà polítiques que els beneficiïn. "Això no ens produeix cap efecte de debilitat, sinó un gran incentiu per a la nostra acció de govern", ha assegurat el també ministre de Foment.

tracking