SEGRE

Interior vol homogeneïtzar Mossos i policies locals perquè "vagin a una"

El conseller d'Interior, Miquel Buch

Interior vol homogeneïtzar Mossos i policies locals perquè "vagin a una"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat aquest dilluns que el Govern pretén avançar en l’"homogeneïtzació" dels Mossos d’Esquadra i de les 215 policies locals de Catalunya, perquè "vagin a una", encara que ha evitat concretar si el futur passa per unificar-los en un únic cos.

Així ho ha indicat Buch en la presentació l’Informe anual de 2017 de les 215 policies locals de Catalunya, que donen cobertura al 90,2% de la població, compten amb un total de 10.850 efectius -únicament l’11,7 % dones- i que en la meitat dels casos no superen els 20 agents.

Buch ha indicat que aquesta "radiografia" de les policies locals servirà per avançar en la seua "homogeneïtzació" amb els Mossos d’Esquadra, amb l’objectiu de tenir "un sistema de seguretat a Catalunya on cadascú tingui unes tasques determinades però hi hagi un únic sistema policial". "El més homogeni i més robust que sigui el sistema de seguretat del país, molt millor. Hem de treballar a una, units, des de la col·laboració, que s’actuï igual des d’un costat i des de l’altre," ha indicat el conseller, que ha evitat concretar si el futur passa perquè hi hagi "un únic cos o dos".

tracking