SEGRE

POLÍTICA CATALANA

La vaga de Sànchez i Turull recull 160.000 suports en unes hores

Centenars de persones envolten la presó de Lledoners en solidaritat || Tots dos asseguren que es mantenen “forts i determinats” i agraeixen els ànims de la gent

Centenars de persones es van concentrar davant la presó de Lledoners en suport a Turull i Sànchez.

Centenars de persones es van concentrar davant la presó de Lledoners en suport a Turull i Sànchez.@ASSEMBLEA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 160.000 persones han firmat en suport a la vaga de fam que aquest dissabte van iniciar els líders independentistes Jordi Sànchez i Jordi Turull, que també van rebre el reconeixement de centenars de persones en una concentració que es va fer davant de la presó de Lledoners.

Els diputats de JxCat Jordi Sànchez i Jordi Turull, que van optar sense èxit a rellevar Carles Puigdemont a la presidència de la Generalitat, van iniciar dissabte a la presó una vaga de fam indefinida per denunciar que el Tribunal Constitucional bloqueja els seus recursos i els impedeix accedir a la justícia europea.

El Parlament activa demà dimarts la comissió del 155 i citarà Rajoy i Santamaría

Després de l’anunci que tots dos iniciaven una vaga de fam, activistes independentistes van obrir un web, que des d’aleshores i fins a les 13.00 hores d’ahir ha rebut la firma de suport d’un total de 158.492 persones.

Turull i Sànchez van assegurar que aquest segon dia de vaga de fam estan “forts i determinats” i que el suport de la gent els dóna “les forces necessàries” per seguir, segons van explicar des dels seus comptes de Twitter, on van publicar missatges pràcticament idèntics.

El diputat d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats Joan Tardà va mostrar el seu suport a la vaga de fam de Turull i Sànchez i va assegurar que aquesta decisió “genera pagar un peatge personal i també físic”.

L’advocat de Josep Rull, Jordi Pina, va assegurar que l’exconseller de Territori i Sostenibilitat estaria meditant afegir-se a la vaga de fam que han començat Jordi Sànchez i Jordi Turull.

Així ho va manifestar Sánchez en una entrevista concedida al diari argentí Clarín, en la qual ha incidit que “no és veritat” que els catalans se’n volen anar d’Espanya. “Dins d’aquesta majoria social, a Catalunya hi ha gent que pensa de diferent manera, però tots volen quedar-se a Espanya”, va opinar. En aquest sentit, va explicar que, des del 2014, Catalunya ha tingut quatre processos electorals, i “en els quatre l’independentisme ha aconseguit un suport a tot estirar del 45 per cent dels catalans”, que, segons la seua opinió, “és molt”, encara que “significa que no tenen majoria social”.

“El problema a Catalunya és la convivència” El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va assenyalar que el problema a Catalunya “és la convivència” i no la independència. “Hi ha una minoria majoritària a Catalunya que està intentant imposar el seu projecte polític a una majoria social que es vol quedar a Espanya”, va dir.

tracking