SEGRE

ECONOMIA DIPLOMÀCIA

La Xina i els Estats Units es donen una treva de 90 dies en la guerra comecial

Imatge d’arxiu de Donald Trump i Xi Jinping.

Imatge d’arxiu de Donald Trump i Xi Jinping.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xina i els Estats Units han acordat paralitzar la imposició de nous aranzels durant un termini d’almenys 90 dies mentre els dos països duen a terme negociacions comercials amb l’objectiu d’arribar a un acord, segons va comunicar la Casa Blanca després de la reunió que van mantenir aquest dissabte els dos líders a Buenos Aires en el marc de la cimera del G20.

Els presidents dels Estats Units, Donald Trump, i de la Xina, Xi Jinping, van acordar aturar la imposició d’aranzels comercials addicionals i obrir els mercats dels seus països entre si, segons va anunciar ahir el conseller d’Estat xinès, Wang Yi.

Minuts després, la Casa Blanca va emetre un comunicat en el qual va detallar que tots dos països han arribat a l’acord d’aturar la imposició de nous aranzels mentre entaulen converses comercials amb l’objectiu d’aconseguir consens en un termini de 90 dies.

En aquest sentit, els dos líders van establir que iniciaran immediatament converses sobre canvis estructurals en les transferències de tecnologia forçades, la protecció de la propietat intel·lectual, les barreres no aranzelàries, intrusions i robatoris cibernètics, els serveis i l’agricultura d’acord amb el comunicat emès ahir.

tracking