SEGRE

FRANÇA DISTURBIS

Macron descarta per ara decretar l'estat d'emergència a París

Arran dels aldarulls de dissabte, que es van saldar amb 133 ferits i 412 detinguts || Un mort a la carretera d’Arles durant un bloqueig dels Armilles Grogues

Un policia fa guàrdia davant l’Arc del Triomf, monument que va registrar danys durant els disturbis.

Un policia fa guàrdia davant l’Arc del Triomf, monument que va registrar danys durant els disturbis.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de França, Emmanuel Macron, ha descartat de moment la possibilitat de declarar un estat d’emergència davant dels disturbis de dissabte a París, els més greus en més d’una dècada, segons van confirmar ahir fonts de l’Elisi.

Macron, el primer ministre, Édouard Phillipe, i el ministre de l’Interior, Christophe Castaner, sí que van discutir maneres d’adaptar les forces policials a aquesta classe d’escenaris, després que imatges publicades pels mitjans francesos revelessin que, en alguns moments, les forces antiavalots es van veure clarament superades pels manifestants.

El Govern estudia la manera d’iniciar el diàleg amb el moviment de protesta

Els tres ministres van discutir també la manera d’iniciar un diàleg amb un moviment de protesta que, fins al moment, no té una estructura o lideratge real.

Castaner va explicar dissabte que les autoritats havien implementat totes les mesures de seguretat per prevenir la violència, però que s’havien enfrontat a grups extremament violents, que estaven organitzats i determinats.

Tanmateix, també va reconèixer que el Govern francès havia comès un error en la forma en què va comunicar els seus plans per allunyar-se de la dependència del petroli, la política que va portar a un augment dels impostos sobre el combustible, i que va originar les actuals protestes.

Emmanuel Macron va visitar al matí l’Arc del Triomf de París tot just tornar de la cimera del G20 de l’Argentina per examinar de primera mà els danys causats pels disturbis de dissabte i que es van saldar amb almenys 133 persones ferides de diversa gravetat així com 412 detinguts. Així mateix, almenys 57 persones més, inclosos 48 policies, van resultar ferides dissabte durant la manifestació dels Armilles Grogues a Tolosa.

A més, un conductor va morir ahir a la carretera N113, a l’altura de Raphèle-lès-Arles, que havia estat bloquejada per un grup d’Armilles Grogues, al xocar bruscament contra un camió durant un important embús.

El primer dissabte de mobilitzacions, una manifestant va morir al ser envestida per un vehicle la conductora del qual va entrar en pànic quan els que bloquejaven el pas van colpejar el cotxe i va accelerar contra la multitud.

tracking