SEGRE

POLÍTICA CARTA MAGNA

Aval dels pares de la Constitució en el seu quarantè aniversari

Felip VI, el rei emèrit Joan Carles I i Alfonso Guerra, ahir.

Felip VI, el rei emèrit Joan Carles I i Alfonso Guerra, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, l’expresident Felipe González i un dels pares de la Constitució i exdiputat de CiU, Miquel Roca, van mantenir ahir un debat moderat per la periodista Mònica Terribas a Barcelona, amb motiu dels actes celebrats pel quaranta aniversari de la creació de la Carta Magna. En la presentació, Cunillera va destacar la Constitució com a “element viu” i “punt de trobada” al servei de la convivència.

El debat es va caracteritzar per la defensa, per part de González i Roca, del text. L’expresident del PSOE va comentar que la Carta Magna va esdevenir d’un “pacte de convivència lliure i pacífic” i va afegir que “no sóc ni immobilista ni abolicionista” en relació amb la Constitució i va defensar la necessitat d’“actualitzar-la amb la mirada posada en els pròxims trenta anys”. Roca va afirmar que “el model territorial d’Espanya és el més descentralitzat d’Europa” i va seguir fent referència a Catalunya dient que “el nostre terreny és el diàleg”. A l’acte també va acudir l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa.

El rei emèrit Joan Carles I i el seu fill, el rei Felip VI, commemoren el Text Constitucional

D’altra banda, el rei emèrit Joan Carles I va participar ahir al costat del seu fill, el rei Felip VI, en el primer dels dos actes que protagonitzaran junts per commemorar el 40 aniversari de la Constitució, després de no haver coincidit en algun altre esdeveniment des del mes de juliol passat. L’esmentada cita va ser al Palau d’El Pardo de Madrid, on els dos monarques van rebre en audiència els membres del Consell Assessor de les Corts Generals, així com dos dels pares de la Constitució del 1978, José Pedro Pérez-Llorca i Miguel Herrero de Miñón, i els exministres Alfonso Guerra i Marcelino Oreja. Miquel Roca no va assistir a aquesta cita, al trobar-se a l’acte de Barcelona.

Felip VI, el rei emèrit Joan Carles I i Alfonso Guerra, ahir.

Felip VI, el rei emèrit Joan Carles I i Alfonso Guerra, ahir.EFE

tracking