SEGRE

POLÍTICA REGNE UNIT

Theresa May oculta si dimitirà si no troba suport al Parlament

La Cambra dels Comuns debat des d’avui l’acord del Brexit

La ‘premier’ britànica.

La ‘premier’ britànica.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, Theresa May, va rebutjar ahir concretar si dimitirà o no en cas de no trobar prou suport al Parlament britànic per l’acord de Brexit amb Brussel·les del pròxim 11 de desembre. D’aquesta manera, May continua amb la seua actitud ambigua respecte a aquest tema i es va limitar a dir que la seua “feina és assegurar que fem el que el públic ens ha demanat, que abandonem la Unió Europea però que ho fem d’una manera que és bona per a ells”. No obstant, les estimacions apunten que l’acord no tindrà prou majoria per aprovar-lo en la votació de dimarts vinent, dia 11.

El Parlament britànic comença a debatre avui l’acord sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. La Cambra dels Comuns avaluarà durant cinc sessions si dóna suport a una breu moció del Govern britànic, que insta a donar llum verda tant al tractat de sortida del país de la Unió Europea com al document que posi les bases de la futura relació entre els dos costats del canal de la Mànega. Els diputats podran presentar esmenes a aquest succint text, encara que no seran legalment vinculants. El president de la cambra, John Bercow, en seleccionarà fins a sis perquè siguin votades el dia 11, abans que la moció de l’Executiu.

D’altra banda, la ministra principal d’Escòcia, Nicola Sturgeon, es va reunir ahir amb partits opositors a May i els va instar a unir-se per evitar un Brexit sense suport. Tanmateix, el Partit Laborista i cinc formacions més van firmar una carta en què sol·licitaven a Bercow iniciar una investigació al Govern per “desacatament” al Parlament.

tracking