SEGRE

ELECCIONS ANDALUSES

Díaz planta cara a la cúpula del PSOE, que recula sobre la dimissió

El PP no descarta governar amb Vox

Díaz només es presentarà si compta amb prou suports.

Díaz només es presentarà si compta amb prou suports.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta andalusa en funcions, Susana Díaz, va replicar ahir a la direcció estatal del PSOE que la formació a Andalusia “no necessita” ser regenerada, va insistir que no té intenció de dimitir i va assenyalar que només es presentarà a la investidura si aconsegueix els suports necessaris. En una entrevista a la SER, va confirmar que només es presentarà com a candidata al debat d’investidura si compta amb els suports necessaris, que buscarà en una ronda de diàleg amb tots els partits, excepte amb Vox. A més, va respondre al secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, que dilluns va fer una crida a regenerar la federació socialista andalusa, al sostenir: “Es regenera el que està degenerat i jo lidero un partit decent, honest i treballador, que ha tingut la confiança de més d’un milió d’andalusos.”

El mateix Ábalos va rectificar ahir les seues paraules i va afirmar que la direcció federal del partit no demanarà la dimissió de Díaz ni tan sols si fracassa en l’intent de mantenir el Govern a Andalusia.

El partit d’Iglesias assumeix errors i ajorna la recerca de solucions després de la caiguda a les urnes

Per la seua banda, Podem va assumir errors propis que poden haver propiciat la seua caiguda a les eleccions, però no va concretar quins i va ajornar la recerca de solucions a una reflexió més serena i profunda, si bé el que ja va ratificar i va recolzar és el lideratge de Teresa Rodríguez. El PP i Ciutadans van insistir a liderar el pròxim Govern regional, cadascun amb diferents pactes. El PP, que ha estat la segona força, amb 26 escons, parlarà primer amb Cs i posteriorment amb Vox per negociar un acord d’investidura, de legislatura o de govern, tenint en compte que “la posició de partida innegociable és que Juanma Moreno sigui el president”. El partit de Pablo Casado no descarta arribar a governar amb Vox.

tracking