SEGRE

POLÍTICA

Felip VI diu que el seu pare va impulsar la democràcia

Diu que el rei "és símbol de la unitat i de la permanència de l’Estat"

Felip VI diu que el seu pare va impulsar la democràcia

Felip VI diu que el seu pare va impulsar la democràciaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Felip VI ha reconegut davant de les Corts, en la sessió solemne commemorativa del 40 aniversari de la Constitució, el paper que va exercir el seu pare, el rei Juan Carlos I, per impulsar la democràcia de manera "decisiva i determinant", un homenatge acollit amb aplaudiments per l’hemicicle del Congrés.

El rei emèrit ha escoltat les seues paraules, assegut en un lloc d’honor de l’hemicicle del Congrés, acompanyat de la reina Sofia, dels expresidents del Govern i els "pares" de la Carta Magna.

En el seu discurs davant de diputats i senadors, el cap de l’Estat ha remarcat l’afirmació que va fer la Constitució de 1978 de la Monarquia parlamentària, en la qual el rei "és símbol de la unitat i de la permanència de l’Estat".

"Una Monarquia parlamentària al si d’una democràcia que va impulsar el meu pare el rei Juan Carlos I, de forma tan decisiva i determinant, durant aquell període transcendental de la nostra història," ha proclamat el monarca.

Felip VI ha subratllat tot seguit que per a aquesta missió senyor Juan Carlos "sempre" va tenir el "suport permanent i compromès" de la seua mare, la reina Sofia.

Les mencions del rei als seus pares han estat celebrades per la majoria dels assistents a l’acte commemoratiu amb un aplaudiment que ha estat correspost amb un gest d’agraïment i aprovatori per part del senyor Juan Carlos, somrient al costat de la reina Sofia.

És la primera ocasió en què Felip VI i Juan Carlos I coincideixen a l’hemicicle del Congrés després del relleu a la Corona el juny de 2014, després que l’anterior cap d’estat s’absentés de la sessió celebrada l’any passat pel 40 aniversari de les primeres eleccions democràtiques.

Felip VI diu que el seu pare va impulsar la democràcia

Felip VI diu que el seu pare va impulsar la democràciaEFE

tracking