SEGRE

POLÍTICA

Marlaska retreu a Pastor l’absència de comandaments policials en l’acte de la Constitució

Segons el ministre, són "una de les institucions més valorades"

Marlaska retreu a Pastor l'absència de comandaments policials en l'acte de la Constitució

Marlaska retreu a Pastor l'absència de comandaments policials en l'acte de la ConstitucióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha traslladat a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, el seu malestar per què cap representant de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil no hagi estat convidat a l’acte de commemoració del 40 aniversari de la Constitució.

Segons han informat Efe fonts d’Interior, el ministre li ha fet arribar un missatge afirmant que en la sessió commemorativa celebrada avui en el Congrés havia d’haver estat present "una representació uniformada d’ells, per mínima que fos."

Perquè, segons Marlaska, són "una de les institucions més valorades". "Com bé saps molts d’ells han donat la vida per tots nosaltres, i tots ells amb el seu treball diari garanteixen l’exercici dels drets i llibertats", diu el ministre en el missatge.

"No arribo a entreveure algú amb més motiu per ser avui present a la casa de tots els espanyols", afegeix Marlaska.

Fonts de la Presidència del Congrés han assegurat a Efe que el motiu d’aquestes absències s’ha degut a la falta d’espai a l’hemicicle en una celebració especialment assenyalada.

Han recordat que, per exemple, tampoc no han estat convidats els ambaixadors acreditats a Madrid, que sí que reben la seua corresponent invitació en les celebracions de la Constitució de tots els anys.

De la mateixa manera, han apuntat les fonts, tots els anys assisteix també una representació de la Policia i la Guàrdia Civil, però aquest any, per motius d’espai, no ha estat possible cursar la invitació.

tracking