SEGRE

PANORAMA

Càrregues dels Mossos a Terrassa i Girona contra marxes antifeixistes

En oposició als actes de Vox i del 40 aniversari de la Constitució || La diputada de la CUP Maria Sirvent, entre els set ferits del disturbi del Vallès Occidental

Els fets van tenir lloc a la comissaria de Mossos a Lleida.

Els fets van tenir lloc a la comissaria de Mossos a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van carregar ahir, primer a Girona i hores més tard a Terrassa, contra antifeixistes que actuaven contra actes convocats per l’aniversari de la Constitució, entre altres per Vox, a les dos ciutats. A Girona, les càrregues van tenir lloc al matí a la plaça 1 d’Octubre, van acabar amb quinze mossos i tres activistes ferits. Un dels agents va ser traslladat a l’hospital mentre que un manifestant va ser donat d’alta in situ, i l’altre, traslladat a un centre mèdic en estat lleu.

A Terrassa, els Mossos van disparar salves per dispersar els concentrats que volien saltar el cordó de seguretat de l’acte de Vox. Dos detinguts i almenys set persones van resultar ferides. Cinc d’elles són mossos i de la resta, una va ser la diputada de la CUP Maria Sirvent, que va rebre l’impacte d’una bala foam (escuma) dels Mossos a la mà. Les càrregues dels activistes van arribar una vegada acabada la manifestació, quan un grup aïllat es va enfrontar als Mossos amb objectes contundents.

Pel que fa a Girona, els Mossos van arremetre dos vegades contra els antifeixistes que es manifestaven contra l’acte convocat per la plataforma Borbonia. Durant la primera, uns tres-cents manifestants van tombar les tanques que impedien el pas a la plaça 1 d’Octubre. La segona va tenir lloc després de l’aparició d’Álvaro de Marichalar a la plaça. El regidor de la CUP a Girona, Lluc Salellas, va demanar la dimissió del conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, per les càrregues. Tanmateix, el director dels Mossos, Andreu Martínez, va valorar com a “correctes i adequades” les actuacions.

A Tarragona, unes cinquanta persones de diversos col·lectius independentistes van tallar durant uns vint-i-cinc minuts l’A-7, en sentit sud, amb el lema “Enfonsem la Constitució”. La concentració va començar a la rotonda de la T-11, principal accés al centre comercial i de lleure les Gavarres. A Barcelona, unes dos mil persones es van manifestar, sense incidents, per commemorar el 40 aniversari de la Constitució. La marxa la va va convocar la plataforma Espanya Catalans amb el suport de Societat Civil Catalana, l’Asamblea Nacional Española, l’associació Empresaris de Catalunya, Cs, el PP i Vox.

tracking