SEGRE

TRIBUNALS

Detingut a Brasil Carlos García Juliá, un dels autors de la matança d'Atocha

Va ser condemnat per l’Audiència Nacional a 193 anys de presó com a autor material de cinc assassinats

Detingut en Brasil Carlos García Juliá, un dels autors de la matança d'Atocha

Detingut en Brasil Carlos García Juliá, un dels autors de la matança d'AtochaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les forces de seguretat brasileres han detingut Carlos García Juliá que comptava amb una requisitòria internacional per la seua participació en la matança el 1977 dels advocats d’Atocha, segons han informat fonts de la investigació.

Les autoritats espanyoles havien sol·licitat l’extradició de García Juliá, que comptava amb 24 anys quan va perpetrar els assassinats dels advocats d’Atocha, i que va ser condemnat per l’Audiència Nacional a 193 anys de presó com a autor material de cinc assassinats.

Carlos García Juliá, detingut dimecres passat a la ciutat brasilera de São Paulo per la seua participació en la matança dels advocats d’Atocha a Madrid el 1977, va estar fugit a Bolívia, Xile, Argentina, Veneçuela i el Brasil, ha informat la Direcció General de la Policia.

Carlos García Juliá ha estat localitzat a São Paulo gràcies a les investigacions de les policies Nacional espanyola i Federal brasilera i el suport d’Interpol. Des de la seua desaparició a Bolívia, on va ser empresonat per un delicte relacionat amb el narcotràfic, es va detectar la seua presència a Xile, l’Argentina, Veneçuela i el Brasil, per on es movia en disposar de documentació a nom d’altres persones.

Després de la seua fuga, la Policia va seguir diferents vies d’investigació que situaven García Juliá a Sud-amèrica i, encara que va resultar impossible conèixer la identitat que estava utilitzant per les extremes mesures de seguretat que feia servir, va comprovar que es movia pels esmentats països i que no dubtava a prendre vols per desplaçar-se per aquests territoris.

García Juliá, que tenia 24 anys quan va perpetrar els assassinats dels advocats d’Atocha, estava buscat per les autoritats judicials espanyoles des de 1994 després d’haver estat condemnat per l’Audiència Nacional a 193 anys de presó com a autor material de cinc assassinats.

Després del crim va passar més d’un mes amagat fins que va ser detingut l’11 de març de 1977 i va ingressar a presó fins la celebració del judici i va ser condemnat per l’Audiència Nacional a la pena referida.

El 1991 se li va concedir la llibertat condicional, el 1994 va sol·licitar autorització judicial per sortir d’Espanya i des d’aleshores es va mantenir desaparegut en no comparèixer davant d’un requeriment judicial formal de desembre d’aquell any.

El 2017 es va emetre una ordre internacional de detenció, moment en què es van iniciar les gestions més intenses per donar amb el parador de García Juliá. La investigació va determinar que podria ser a la ciutat brasilera de São Paulo, on residiria escapat sota la identitat d’un ciutadà veneçolà.

El mes de juliol passat, gràcies a la cooperació internacional, la Policia Federal del Brasil va detectar García Juliá al país i li ho va comunicar a la Policia Nacional espanyola. En aquell moment es van iniciar les gestions de sol·licitud per a la seua extradició i, després d’acarar les empremtes dactilars i corroborar que es tractava de la persona buscada, es van posar en marxa les gestions documentals per executar la seua detenció i extradició a Espanya.

tracking