SEGRE

CATALUNYA POLÍTICA

Jornada de dejuni de diputats independentistes pels presos

Membres de JxCat, ERC i la CUP es tanquen 24 hores als Caputxins de Sarrià || El TS celebrarà la vista el 18 de desembre

Imatge dels consellers i diputats sobiranistes, entre ells el lleidatà Marc Solsona, ahir.

Imatge dels consellers i diputats sobiranistes, entre ells el lleidatà Marc Solsona, ahir.EUROPAPRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres consellers de la Generalitat i diversos diputats de JxCat, ERC i la CUP van iniciar ahir a les 9 del matí un dejuni de vint-i-quatre hores en solidaritat amb la vaga de fam dels presos Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. Es van donar cita al convent dels Caputxins de Sarrià, on fa 52 anys va tenir lloc La Caputxinada, quan diversos estudiants es van tancar per l’assemblea del Sindicat Democràtic d’Estudiants de la Universitat de Barcelona.

Les conselleres Elsa Artadi i Laura Borràs, i el conseller Damià Calvet són els tres membres de la Generalitat que hi van participar. Entre els diputats, n’hi va haver de JxCat com Albert Batet, Eduard Pujol, Francesc de Dalmases i l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, o d’ERC, com Sergi Sabrià, Lluís Salvadó o Rubén Wagensberg. De la CUP, el diputat Carles Riera tenia com a objectiu fer un dejuni de dotze hores.

L’expresident de la Generalitat creu que la Carta Magna és una “eina de repressió”

L’exconseller Josep Rull va afirmar ahir en una entrevista a TV3 que la “vaga de fam ens ajudarà a ser més forts mentalment” i va afirmar que “en converses suposadament privades algun magistrat del mateix Tribunal Constitucional presumeix” de deixar els seus recursos d’empara “en un calaix”.

Carles Puigdemont va afirmar ahir que la Constitució espanyola és “avui una eina de repressió” en una videoconferència al convent des de Waterloo. La secretària general d’ERC a l’exili, Marta Rovira, va parlar des de Ginebra i va enviar un missatge de “força”: “L’independentisme ha d’estar dret i unit davant de la repressió que desitja dinamitar-lo.”

En un altre ordre de coses, el Tribunal Suprem va anunciar ahir que manté el calendari inicial per a la vista oral per la causa del procés i que el 18 de desembre celebrarà la vista pel denominat article de previ pronunciament.

tracking