SEGRE

ALEMANYA ELECCIONS PRIMÀRIES

La CDU aposta per la continuïtat a l'elegir la successora de Merkel

Els democristians nomenen Annegret Kramp-Karrenbauer líder de la formació || La cancellera fa una crida als conservadors a mantenir-se units

Annegret Kramp-Karrenbauer saluda els militants del CDU acompanyada de Merkel, ahir.

Annegret Kramp-Karrenbauer saluda els militants del CDU acompanyada de Merkel, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fins ara secretària general de la Unió Cristianodemòcrata (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, va complir els pronòstics i es va proclamar ahir com a vencedora de la votació per elegir el substitut de la cancellera, Angela Merkel, al capdavant del partit conservador. Kramp-Karrenbauer, conservadora i destinada a ser la natural successora de Merkel, va superar a la segona volta l’exlíder del grup parlamentari de la CDU Friedrich Merz, el més dretà i expert en lobbies empresarials. El tercer candidat va ser el ministre de Sanitat, Jens Spahn, el més jove i de la mateixa tendència dretana que Merz.

La victòria de Kramp-Karrenbauer no va ser tan àmplia com es podia esperar. Va ser elegida amb el 51,8 per cent dels vots a la segona volta. En concret, va aconseguir el suport de 517 delegats, davant els 482 que van optar per Merz. Durant el discurs previ a la votació del miler de delegats que es van reunir a Hamburg, Kramp-Karrenbauer va descriure la CDU com “l’últim unicorn d’Europa” per l’alt nivell de suport del qual continua gaudint entre la ciutadania i va cridar la formació a demostrar més “valor” i “confiança” de cara al futur.

Al conèixer-se els resultats, els assistents van acollir el discurs de Merkel amb un llarg impàs d’aplaudiments que va emocionar la cancellera. Aquesta va fer una crida als conservadors a mantenir-se units quan ella abandoni la cúpula de la CDU, en la qual ha estat divuit anys. “Desitjo que sortim reforçats d’aquest congrés, que sortim motivats i units. Confio que així sigui”, va declarar.

Merkel va decidir a finals d’octubre cedir les regnes del partit després dels mals resultats de bloc conservador a les últimes eleccions regionals i la caiguda dels índexs de les enquestes d’opinió, com a conseqüència d’una política migratòria que no ha estat ben rebuda per part de tots els alemanys. Aquests critiquen Merkel per donar la mà als immigrants. Ella, per la seua part, defensa la seua posició i afirma que els immigrants han contribuït en els bons resultats econòmics que Alemanya ha obtingut aquest 2018. Tanmateix, planeja complir el mandat com a cancellera fins a l’any 2021.

tracking