SEGRE

NEGOCIACIÓ PRESSUPOSTOS

La Moncloa torna a aprovar el camí de dèficit rebutjat en el Congrés

Insisteix que presentarà els comptes al gener || El PP ho qualifica de “campanya de màrqueting” i recorda que Brussel·les va expressar dubtes en aquest sentit

Les ministres Isabel Celaá, Reyes Maroto i Magdalena Valero van a comparèixer davant la premsa.

Les ministres Isabel Celaá, Reyes Maroto i Magdalena Valero van a comparèixer davant la premsa.CONSEJO DE MINISTROS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central va aprovar ahir de nou el camí d’estabilitat pressupostària per al període 2019-2021, que preveu un objectiu de dèficit de l’1,8% del PIB per al 2019, de l’1,1% per al 2020 i del 0,4% per al 2021. Tal com va explicar la portaveu de l’Executiu, Isabel Celaá, al finalitzar el Consell de Ministres, aquest camí de dèficit és “exactament” el mateix que va tombar el Congrés dels Diputats al juliol i sobre el qual ja van expressar reserves les institucions comunitàries. No obstant, Celaá va subratllar que el Gabinet entén l’aprovació de l’objectiu de dèficit com un “tràmit” de cara a la presentació a la Cambra Baixa dels pressupostos generals de l’Estat. En aquest sentit, va assegurar que els socialistes portaran els comptes al Congrés al gener “amb l’objectiu de dèficit que sigui vigent en aquell moment”. “Estem compromesos a tirar endavant els pressupostos”, va indicar Celaá que, alhora, va admetre que “tampoc serà gens fàcil”. En relació amb el possible suport dels independentistes als comptes, ahir, de nou, el secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, va dir que manté l’“esperança” que els diputats d’ERC i PDeCAT s’avinguin a donar suport al projecte pressupostari de la Moncloa. Per la seua banda, el portaveu adjunt dels populars al Congrés, Jaime de Olano, va qualificar de “campanya de màrqueting” la decisió de tornar a portar el mateix camí de dèficit al Congrés. En aquesta mateixa línia, el secretari d’Economia i Ocupació del PP, Álvaro Nadal, va retreure al Govern central que no hagi tingut en compte els dubtes de Brussel·les sobre els objectius de dèficit a l’hora de tornar a posar-los sobre la taula.

D’altra banda, el nou president de la CEOE, Antonio Garamendi, va demanar a l’Estat “rigor, eficàcia i eficiència” en relació amb el projecte de pressupostos per a l’any que ve. “No s’ha de passar de frenada”, va advertir el líder de la patronal. “Les coses no aniran malament, però quan es plantegen despeses de 6.000 milions d’euros més, que al final seran més, i quan fem els càlculs d’ingressos que seran menys del que es diu, tenim el gran drama del dèficit”, va alertar.

tracking