SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENTS

Moren dos persones al xocar una avioneta contra una gasolinera

Viatjaven a l’aeronau, que es va encastar contra la teulada a Badia del Vallès quan volia aterrar a Sabadell || Havia sortit al matí cap a la Cerdanya

Imatge de l’avioneta sinistrada contra l’edifici de la gasolinera de Badia del Vallès, ahir.

Imatge de l’avioneta sinistrada contra l’edifici de la gasolinera de Badia del Vallès, ahir.TWITTER BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos ocupants d’una avioneta van morir ahir quan l’aparell va xocar contra la teulada d’una gasolinera de Badia del Vallès. L’aeronau intentava aterrar a l’aeroport de Sabadell quan per una fallada del motor, segons apuntaven els Mossos, no va poder arribar a la seua destinació.

El succés va tenir lloc al voltant de les 17.15 hores de la tarda d’ahir, segons dades de Protecció Civil i els Bombers de la Generalitat, que van rebre l’avís de l’accident i la dada que hi havia dos persones, les dos catalanes, dins de l’avioneta. L’impacte no va produir cap tipus d’explosió o incendi a la gasolinera malgrat el risc existent. Fins al lloc dels fets es van desplaçar set dotacions dels Bombers de la Generalitat, quatre dels Mossos d’Esquadra, tres unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i la Policia Local de Sabadell.

Com a conseqüència de l’accident, Protecció Civil va activar l’alerta del pla Aerocat. En un primer moment, els serveis d’emergències van informar que no hi havia víctimes, però minuts després es van confirmar les morts de pilot i copilot de l’avioneta. Les autoritats van informar els familiars i van determinar com a possible causa del sinistre una fallada al motor. Es va poder saber que l’avioneta de l’accident tenia base a l’aeroport de Sabadell.

També es va notificar que la nau havia sortit ahir al matí d’aquest recinte direcció a la comarca de la Cerdanya.

Un camió dels Bombers va situar l’escala a la cua de l’avioneta per subjectar-la i evitar que caigués des del terrat de l’edifici. Cap a les 21 hores d’ahir, els bombers van començar a baixar l’avioneta i la van buidar, abans, de combustible. Segons els Bombers, l’estructura de l’edifici no es va veure afectada. Per la seua part, els Mossos van obrir una investigació per aclarir les causes del sinistre.

Per la seua banda, l’Aeroport de Sabadell va activar la Fase d’Emergència General i va habilitar la sala de crisi en cas de necessitar-la. Una testimoni dels fets, Silvia, va explicar que es trobava a la gasolinera netejant el seu vehicle quan de sobte va sentir “un cop molt fort” i “fum que sortia i pedres que queien a terra”.

tracking