SEGRE

FRANÇA MOBILITZACIONS

Macron intenta frenar els Armilles Grogues amb sindicats i patronal

L’Executiu adverteix que les protestes són un “desastre” per a l’economia || Alguns ministres consideren que fins ara no s’ha utilitzat el “mètode correcte”

Manifestació dels Armilles Grogues als Camps Elisis de París, dissabte.

Manifestació dels Armilles Grogues als Camps Elisis de París, dissabte.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de França, Emmanuel Macron, es reunirà avui amb els principals sindicats i patronal del país amb l’objectiu de comunicar el seu pla de resposta a la crisi social oberta amb l’esclat de les manifestacions dels anomenats Armilles Grogues. El mandatari ha convocat avui al matí els cinc sindicats principals (CGT, CFDT, FO, CFE-CGE i CFTC), així com les tres grans associacions d’empresaris (Medef, CPME i U2P). En aquesta trobada, l’Executiu gal va assegurar que l’objectiu és “comprometre’s a identificar mesures d’acompanyament justes i eficaces”. Per la seua part, el ministre de Finances francès, Bruno Le Maire, va advertir ahir del “desastre” que suposen per a l’economia les protestes, que aquest dissabte es van registrar per quarta setmana consecutiva en contra del nou impost als carburants i la política econòmica de Macron, i que es van saldar amb més de 130 ferits i uns 1.700 detinguts.

D’altra banda, el ministre d’Afers Exteriors, Jean-Yves Le Drian, va advertir ahir de la necessitat de protegir la democràcia i les institucions davant de les manifestacions i va reconèixer que el Govern no va fer servir el “mètode” correcte per gestionar la crisi. “Necessitem paraules contundents i diàleg”, va assegurar.

Detingut un camioner espanyol per disparar als manifestants

Un camioner espanyol va ser detingut dissabte a la nit a la ciutat francesa de Besiers per la policia, que va haver d’utilitzar la força per reduir-lo, després d’haver disparat diverses vegades amb una arma de foguejament contra un grup d’Armilles Grogues que li havien bloquejat el pas. El conductor, d’uns 60 anys, va ferir a la mà un dels manifestants que participaven en l’acció dels Armilles Grogues a la rotonda de Méridienne, que en resposta li van trencar el vidre de la cabina i el vehicle es va fugar. Els manifestants van trucar a la policia, que va posar en marxa una persecució en la qual es va veure confrontada amb la negativa a aturar-se del camioner, que fins i tot va treure de la guantera una pistola elèctrica, i va haver de ser reduït i traslladat a un hospital.

tracking