SEGRE

Els vehicles sense etiqueta ambiental no podran circular aquest dimecres per Madrid centre ni per l'M-30

Els de gasolina matriculats abans del 2000 i els dièsel anteriors al 2006

Els vehicles sense etiqueta ambiental no podran circular aquest dimecres per Madrid centre ni per l'M-30

Els vehicles sense etiqueta ambiental no podran circular aquest dimecres per Madrid centre ni per l'M-30EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vehicles sense etiqueta ambiental de la Direcció General de Trànsit (DGT) no podran circular demà, dimecres, per l'M-30 ni pel centre de Madrid en aplicació per primera vegada de l’escenari 2 del nou protocol per a episodis d’alta contaminació per diòxid de nitrogen (NO2). L’Ajuntament de Madrid ha informat avui de l’activació de l’escenari 2, en virtut del qual els vehicles més contaminants, els que no tinguin el distintiu de la DGT -inclosos ciclomotors i motocicletes-, és a dir els de gasolina matriculats abans de 2000 i els dièsel anteriors a 2006, no podran circular aquest dimecres per l'M-30 ni per l’ametlla central de la ciutat.

En aplicació de l’escenari 2 del Protocol només podran aparcar demà a la zona del Servei d’Estacionament Regulat (SER) els vehicles amb etiqueta Zero emissions i ECO. Aquest escenari 2 també inclou el límit de velocitat a 70 quilòmetres per hora a l'M-30 i en els accessos per als vehicles autoritzats a circular per aquesta via, i la recomanació, promoció i reforç del transport públic.

L’Ajuntament diu en una nota de premsa que ha determinat posar en marxa aquesta fase del nou protocol en haver-se assolit l’escenari 2: un dia d’avís, en superar-se en la nit d’aquest dilluns els 200 micrograms per metre cúbic durant tres hores consecutives a tres estacions de diferents de la xarxa de vigilància de qualitat de l’aire i sent les previsions meteorològiques desfavorables per a demà, dimecres.

A les places SER podran estacionar els vehicles de residents (exclusivament al seu barri i places), de persones amb mobilitat reduïda, els autoritzats com comercials i industrials del SER amb distintiu ambiental de la DGT, els estacionats en zones reservades per a la seua activitat, els taxis, vehicles de lloguer amb conductor en servei i amb el conductor present i els condicionats per a emissores de ràdio i televisió, entre altres excepcions.

L’Ajuntament recorda que hi ha excepcions a la limitació de circulació per al transport públic col·lectiu, els serveis d’emergències, vehicles de persones amb mobilitat reduïda, de professionals l’hora d’inici o de final de jornada laboral dels quals estigui fora de l’horari de cobertura del transport públic prèvia autorització, així com els comercials i industrials de distribució urbana de mercaderies i alguns vehicles especials (grues, serveis funeraris, adaptats per a la retransmissió de ràdio o televisió o vehicles blindats). Abans del migdia de demà, l’Ajuntament de Madrid anunciarà les mesures a aplicar dijous vinent.

tracking