SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

Almenys dos persones moren en un atemptat al centre d’Estrasburg

França ho investiga com a terrorisme || L’atacant, Chérif C., de 29 anys i fitxat, obre foc als voltants del mercat nadalenc de la ciutat i, ferit, aconsegueix fugir

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un mercat nadalenc va tornar a convertir-se ahir en el blanc d’un atemptat terrorista. Així van qualificar les autoritats franceses el tiroteig que es va desencadenar cap a les vuit de la tarda als voltants del mercat nadalenc d’Estrasburg. Chérif C., un individu de 29 anys nascut a la ciutat, amb antecedents per delictes comuns i al radar de les autoritats per presumpta radicalització, va accedir al perímetre del mercat pel pont Corbeau i es va dirigir cap al carrer Orfèvres mentre disparava a les persones que trobava pel carrer. Al tancament d’aquesta edició, dos persones havien mort per l’atac i una desena estaven ferides. Després de perpetrar l’atemptat, el tirador va fugir del lloc dels fets, la qual cosa va desencadenar una persecució pels carrers de la ciutat. En el transcurs de la fugida, el terrorista va resultar ferit. D’aquesta manera, les autoritats van demanar a la població que no sortís de les seues cases. Així mateix, els diputats del Parlament europeu, que es trobaven reunits, van ser confinats durant hores. L’eurodiputat del PP Carlos Iturgaiz es trobava als voltants del mercat nadalenc. “La Policia ens ha agafat i ens ha ficat a l’interior del restaurant més pròxim, un de vietnamita, al soterrani”, va explicar. Segons el relat del diari alsacià DNA, les forces de seguretat van desplegar un operatiu al barri de Neudorf, en el qual se sospitava que podia trobar-se el tirador. Tanmateix, després de comprovar diversos habitatges, no es va trobar el sospitós. D’aquesta manera, la investigació es va traslladar al carrer Titus Livi del barri de Poteries, a prop de la zona en la qual hauria crescut Chérif C. L’alcalde d’Estrasburg, Roland Ries, no va descartar que en aquest atac hagués participat una altra persona i va explicar que les forces de seguretat estaven duent a terme un segon operatiu a Broglie, al centre de la ciutat. Per una altra banda, la Fiscalia Antiterrorista gal·la s’ha fet càrrec del cas.

Alguns mitjans gals van avançar que la Policia francesa va intentar arrestar ahir mateix el tirador per un presumpte delicte de robatori, però no el van trobar a casa. Pel que sembla, segons aquests mitjans, els agents haurien trobat diverses granades a l’habitatge.

tracking