SEGRE

El Govern espanyol aprovarà el salari mínim de 900 euros en el Consell de Barcelona

Està previst que se celebri el 21 de desembre a la Casa Llotja

Una reunió del Consell de Ministres.

El Govern aprovarà el salari mínim de 900 euros en el Consell de Ministres de BarcelonaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol aprovarà la pujada del Salari Mínim Interprofesional (SMI) a 900 euros en el Consell de Ministres que té previst celebrar el proper 21 de desembre a Barcelona, segons ha anunciat el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, en la seua compareixença al Congrés sobre Catalunya.

Sánchez ha recordat que es tracta d’una pujada del 22 per cent, la més gran des del 1977, i ha justificat aquesta mesura amb una "explicació clara", la que "un país ric no pot tenir treballadors pobres".

La reunió que el Consell de Ministres celebrarà a Barcelona tindrà lloc a la Casa Llotja de Mar, han informat fonts de la Moncloa. La Casa Llotja de Mar, un immoble gòtic de la segona meitat del segle XIV ubicat al front marítim del centre de Barcelona, és un dels edificis més emblemàtics i representatius de l’economia i la cultura de la ciutat comtal, i actualment és la seu de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació, segons les mateixes fonts.

Sánchez va anunciar a l’agost la seua intenció de convocar abans de final d’any dos reunions del Consell de Ministres fora de Madrid, les primeres de les quals es va celebrar a Sevilla el passat 26 d’octubre, i la segona tindrà lloc la setmana que ve. Davant de les protestes anunciades per grups independentistes, representants del Govern, de les forces de seguretat de l’Estat i dels Mossos d’Esquadra van fer ahir una reunió tècnica per organitzar el dispositiu de seguretat.

La consellera de Presidència, Elsa Artadi, va subratllar ahir que el Govern garantirà, amb efectius de Mossos d’Esquadra, tant la seguretat de la reunió com el dret a les protestes.

tracking