SEGRE

CATALUNYA

L'empresari alemany que va demanar presó per a Torrent es presenta a alcaldia de Barcelona

Karl Jacobi va saltar a la fama per les seues polèmiques afirmacions en un col·loqui celebrat el passat 6 de març en el Cercle Eqüestre de Barcelona

L'empresari alemany que va demanar presó per a Torrent es presenta a alcaldia de Barcelona

L'empresari alemany que va demanar presó per a Torrent es presenta a alcaldia de BarcelonaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Karl Jacobi, l’empresari alemany que el mes de març passat va renyar el president del Parlament, Roger Torrent, i va demanar presó per als independentistes en un col·loqui, ha anunciat avui que es presentarà com a candidat a l’alcaldia de Barcelona en les pròximes eleccions municipals.

Així ho ha fet públic Jacobi en una compareixença davant els mitjans en el Col·legi de Periodistes de Catalunya, acompanyat per Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, encarregada de presentar avui l’empresari.

Jacobi es presentarà a les eleccions com a candidat de Nosotros-Partido de la Regeneración Social, formació creada per l’exregidor del PPC a Palafolls (Barcelona) Óscar Bermán, expulsat de les files populars després d’afirmar que Ada Colau "hauria d’estar fregant terres i no fent d’alcaldessa" de Barcelona.

Karl Jacobi va saltar a la fama per les seues polèmiques afirmacions en un col·loqui celebrat el passat 6 de març en el Cercle Eqüestre de Barcelona, amb Torrent com a convidat, a qui va etzibar: "Per les mentides i perquè va contra la llei el que vostès estan fent, jo voto que tots vostès vagin a la presó".

Abans d’iniciar-se la roda de premsa s’ha projectat en pantalla gegant precisament la seua intervenció en l’Ecuestre.

Jacobi ha explicat que arran de les seues paraules va rebre "amenaces de mort", però també 20.000 correus electrònics amb mostres de suport, "des de Panamà fins Tòquio".

En percebre que "moltíssima gent" el considera "un heroi" per haver-se plantat davant de la "prepotent tirania separatista", Jacobi va decidir presentar-se com a alcaldable per Barcelona.

Després de reconèixer que està "fart dels polítics", ha revelat que quan va guanyar popularitat van contactar amb ell "molts partits" per oferir-li col·laboració, però va entendre que "són part del problema, no de la solució", i es va arribar a plantejar fundar el seu propi partit, fins que va descobrir la formació Nosotros i va connectar amb Bermán.

Jacobi, que ha explicat que porta "36 anys vivint a Barcelona" i la dona del qual i filles són "barcelonines", s’ha definit com un "empresari i home d’acció", disposat a plantar cara a l’independentisme.

"Sense Barcelona, el separatisme no tornarà a aixecar cap", ha afirmat Jacobi, que ha recalcat que "complir la llei no és una opció, és una obligació".

Per a Jacobi, "no és acceptable ni legítim rebel·lar-se" contra la Constitució, com "tampoc no és acceptable la passivitat de l’Estat", que "té l’obligació d’acabar amb un cop d’Estat a terminis".

tracking