SEGRE

El PSC demana un "cordó sanitari" a Vox i acusa Torra d'"abonar la ultradreta"

Alcaldes socialistes presenten un manifest per "defensar la convivència, les llibertats i la democràcia"

L'acte del PSC aquest dijous davant del Parlament.

El PSC demana un "cordó sanitari" a Vox i acusa Torra d'"abonar la ultradreta"PSC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PSC, Miquel Iceta, i una trentena d’alcaldes i regidors socialistes han demanat un "cordó sanitari" contra Vox, instant a PP i Cs a "no blanquejar-lo", i han retret a l’independentisme i al president de la Generalitat, Quim Torra, el seu "discurs incendiari" i "bel·licista" que "abona a la ultradreta". Davant del Parlament, una trentena de càrrecs municipals del PSC, juntament amb el líder del partit, han presentat un manifest "per a la defensa de la convivència, les llibertats i la democràcia", dirigit especialment a la irrupció de Vox, però també amb crítiques cap a l’"incendiari" discurs "de la violència" del president de la Generalitat, Quim Torra, i de l’independentisme.

El secretari de Política Municipal i alcaldable per Barcelona, Jaume Collboni, ha encapçalat l’acte al costat d’Iceta i alcaldes com Núria Marín (l’Hospitalet de Llobregat), Josep Fèlix Ballesteros (Tarragona), Álex Pastor (Badalona), Pilar Díaz (Esplugues de Llobregat), Lluïsa Moret (Sant Boi de Llobregat), María Miranda (Castelldefels), Abigail Garrido (Sant Pere de Ribes), Eva Menor (Badia del Vallès) o Joan Callau (Sant Adrià de Besòs).

Juntament amb la portaveu del PSC a Girona, Sílvia Paneque, o el líder del PSC a les comarques de Lleida, Òscar Ordeig, entre d’altres, Collboni ha advertit que el resultat de les eleccions andaluses suposa un "punt d’inflexió" per la "irrupció d’una força d’extrema dreta en una institució espanyola", davant de la qual cosa s’ha de donar una "resposta clara, serena i contundent".

Per això, els socialistes exigeixen "no permetre que ni l’extrema dreta ni els seus discursos entrin a les institucions catalanes", un objectiu per al qual fan una crida a "establir un cordó sanitari perquè no arribin al poder i denunciar els discursos que inciten a l’odi i la intolerància".

És en aquest sentit per la qual cosa els alcaldes socialistes insten a Cs i PP a "recuperar l’esperit constitucional i els valors europeistes per rebutjar qualsevol tipus d’aliança amb Vox", de la mateixa manera que reclamen a l’independentisme que se "separi del discurs de la confrontació i la violència, i rebutgi la via unilateral".

Segons Collboni, Cs i PP "blanquegen a l’extrema dreta per facilitar pactes postelectorals", com també els "discursos incendiaris i irresponsables" de Torra "no ajuden a asserenar els ànims".

"Demanem a l’independentisme moderació, centralitat i abandonar una vegada per sempre discursos bel·licistes i vies unilaterals, perquè ens juguem molt i dóna arguments també a la ultradreta," ha advertit el líder socialista barceloní.

Com també ha retret els "dobles discursos" de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb l’independentisme; i ha enviat un missatge a l’exprimer ministre gal Manuel Valls, al qual ha preguntat si "continuarà sent alcaldable per Barcelona en cas que Ciutadans pacti amb Vox a Andalusia".

Per fer front a Vox, el PSC proposa d’impulsar a nivell local un Pacte per la convivència en el qual es "vetlli per la neutralitat de l’espai públic i les institucions"; i exigeix al Govern revertir urgentment les retallades de serveis públics que "alimenten l’aparició de populismes", com també impulsar un "pla de xoc" per als ajuntaments recuperant la Llei de Barris.

Altres exigències són un Pacte per a la Seguretat per garantir més efectius de Mossos; una crida a la societat civil i sindicats per afegir-se a aquesta "defensa de les llibertats"; i ha avançat que promouran declaracions institucionals en tots els municipis en la línia del manifest d’avui.

tracking