SEGRE

TERRORISME

Segon dia de recerca del presumpte terrorista d'Estrasburg

Segon dia de recerca del presumpte terrorista d'Estrasburg

Segon dia de recerca del presumpte terrorista d'EstrasburgEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per segon dia consecutiu, la policia francesa busca avui el presumpte terrorista que dimarts passat va provocar almenys dos morts i desenes de ferits als carrers d’Estrasburg, una persecució que no se centra només a França, i que inclou també Alemanya i Suïssa.

Chérif Chekatt, de 29 anys, és l’home més buscat de França des que la policia va perdre el seu rastre al barri de Neudorf, on residia igual com la seua família, que continua arrestada i està sent interrogada per la policia.

En concret un dels seus germans, proper al moviment salafista d’Estrasburg i a qui va poder demanar ajuda per escapar-se dels agents després de l’atac en el centre de la capital alsaciana.

Fins a 720 membres de les forces de seguretat proven de trobar el presumpte terrorista, que va intercanviar trets amb la seua arma automàtica amb agents abans que es perdés el seu rastre i que, segons els testimonis, va resultar ferit a un braç.

Estrasburg està situada a la vora del Rin, que serveix de frontera amb Alemanya, un país que Chekatt freqüentava molt i on ja va ser condemnat i va complir penes de presó, per la qual cosa la recerca també se centra en aquest país, igual com en Suïssa, on el sospitós també va ser a la presó.

Per això, els controls a la frontera s’han reforçat amb ambdós països i la policia francesa ha demanat l’ajuda ciutadana per trobar el fugitiu.

Fitxat pel seu radicalisme, que els investigadors creuen que es va refermar en la seua última estança a presó a finals de 2015, el sospitós és un delinqüent comú, condemnat 27 vegades per robatoris o actes violents.

Les autoritats han reforçat la vigilància als carrers de les grans ciutats, amb 1.300 militars suplementaris durant el període nadalenc.

tracking