SEGRE

GALÍCIA SUCCESSOS

Un nadó mor en un part domèstic sense assistència a Vigo

La parella estava advertida dels riscos per la posició del fetus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nadó va morir dilluns en un part domèstic sense assistència mèdica a Vigo, després que els pares decidissin optar per donar a llum a casa seua aquest nen, el seu segon fill. No obstant, la parella havia estat advertida per l’equip mèdic de l’Hospital Álvaro Cunqueiro sobre els riscos que implicava aquesta elecció, atès que el nadó estava en posició podàlica (de natges) i era necessari acudir a l’hospital per evitar riscos al petit, segons va publicar el rotatiu La Voz de Galicia.

Malgrat tot, la parella va optar per seguir a casa ja que el seu primer fill el van tenir al domicili. Al complicar-se el part, la parella va trucar al 061 sol·licitant un equip d’emergències. Els operaris van mobilitzar una ambulància assistencial i una altra de medicalitzada i es va decidir el trasllat de la mare i del nen a l’Hospital Álvaro Cunqueiro.

Un jutjat de Vigo analitza el cas i denega la sol·licitud a la mare per poder enterrar el petit

Una vegada van arribar al recinte sanitari, els metges van intentar reanimar el petit, però no van poder fer res. Segons els metges, el bebè hauria mort per ofegament després de quedar-se sense oxigen durant diversos minuts durant el part.

La investigació del cas es va iniciar quan la mateixa mare va acudir als jutjats de guàrdia sol·licitant el permís d’enterrament del nadó. Ara per ara no hi ha cap denúncia a la mare, però el jutjat d’instrucció número 5 de Vigo va obrir una investigació rutinària sobre el cas i va denegar la sol·licitud de la mare per enterrar el petit per si, més endavant, és necessari el cos per poder fer proves.

tracking