SEGRE

ATEMPTATS FRANÇA

Abatut el presumpte terrorista del mercat de Nadal d'Estrasburg

Els morts ascendeixen a tres i cinc dels ferits continuen en estat greu

Imatge del desplegament policial al barri de Neudorf, ahir.

Imatge del desplegament policial al barri de Neudorf, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia francesa va abatre ahir Cherif Chekatt, el jove de 29 anys acusat de ser l’autor de l’atemptat terrorista de dimarts passat als voltants del mercat nadalenc de la ciutat francesa d’Estrasburg. Chekatt va ser vist i tirotejat al carrer de Lazaret, situada al barri de Neudorf, on el jove s’hauria ocultat després de l’atac, segons van publicar mitjans francesos com Le Figaro.

El seu rostre apareixia als cartells difosos per la policia francesa apel·lant a tot aquell que pogués donar una pista sobre el seu parador: “29 anys, 1,80 metres, corpulència normal, cabells curts, possible barba, pell mat, una taca al front.” A última hora d’ahir, Estat Islàmic va reivindicar l’atemptat.

En aquest barri unes quantes hores abans, les autoritats havien iniciat una nova operació per esbrinar el seu parador. En aquest desplegament van detenir una cinquena persona del seu entorn. Els altres quatre detinguts són els seus pares i dos dels seus germans. Més de 700 agents van participar en l’operació, que va imposar controls al pas fronterer entre Estrasburg i la ciutat alemanya de Kehl, la qual cosa va originar forts embussos. A primera hora d’ahir va morir un dels ferits en l’atemptat que es trobava en mort cerebral, de forma que van augmentar a tres les víctimes mortals.

L’últim mort va ser identificat com un home d’origen afganès que es dirigia amb la seua dona i els seus tres fills al mercat de Nadal quan va resultar impactat per una de les bales disparades per l’autor de l’atac. Les altres dos víctimes són un resident local, que esperava la seua dona i el seu fill davant un restaurant de la zona, i un turista tailandès de 45 anys. Dels 13 ferits registrats, cinc continuaven, al tancament d’aquesta edició, en estat greu i tres d’ells van abandonar ahir l’hospital.

Els exàmens mèdics i els enregistraments de les càmeres de seguretat van mostrar que en l’atac, en el qual l’autor va utilitzar una pistola automàtica i una arma blanca, va apuntar al cap de les víctimes, disparant fins i tot a boca de canó.

En un altre ordre de coses, una patrulla dels Mossos d’Esquadra va identificar, un mes abans dels successos, quatre membres del grup terrorista que va atemptar contra les Rambles de Barcelona el 17 d’agost del 2017, segons va publicar ahir El Periódico. Els va identificar en un polígon industrial de Badalona.

tracking